Vaalean­punaisia kuplia

Olipa juhlan aihe sitten suvihäät, hilpeät syntymäpäivät, iki­muistoiset polttarit tai herttaiset baby showerit, rosé­kuohuviini kohottaa juhlatunnelman iloisen kuplivaksi.

Iloisesti kupliva mutta täyteläisen makea kuohuviini Barefoot Pink Moscato Bubbly on erinomainen valinta silloin, kun on aika juhlia. Tuoreet hedelmät, valkoiset juustot ja raikkaat sorbetit sopivat saumattomasti tämän kevyen ja eloisan kuplivan kanssa. Viinin makeus riittää taittamaan myös itämaisen ruuan lempeää mausteisuutta. Hyvin viilennettynä Barefoot Pink Moscato Bubbly on myös erinomainen valinta aperitiiviksi tai onnittelumaljaksi.

Maistele kuohareita laseittain Bubbly Wedding by Häät -viinibaarissa Ala-Galleriassa!


Barefoot Pink Moscato Bubbly

Punaisten omenoiden ja sokeroitujen kirsikoiden mehevät maut yhdistyvät mehukkaiden sitrushedelmien pirteyteen herkulliseksi kokonaisuudeksi.

Luonnehdinta Makea, keskihapokas, vadelmainen, omenainen, hennon
hunajainen, kukkainen.

Alkuperämaa Yhdysvallat

Hinta 9,75 e


Castellblanc Rosado Cava Semi Seco

Tämä ihana rosé cava on kehitetty erityisesti suomalaiseen makuun. Castellblanc Rosado Cava Semi Seco on valmistettu perinteisellä pullokäymismenetelmällä.

Luonnehdinta Puolikuiva, keskihapokas,
makean marjainen, kevyen mansikkainen, hennon vadelmainen.

Alkuperämaa Espanja

Hinta 8,98 e

Sweet Heartini cocktail

1 pullo Barefoot Pink Moscato Bubblya

1 pullo jääkylmää lemonadea

1 rasiallinen jäisiä mansikoita

1 tilkkanen tuoreen limen mehua

Kaada booli tarjolle kauniisiin hillopurkkeihin ja koristele kesäisesti tuoreilla marjoilla.

Näin syntyvät rosékuohuviinit

Kuohuviini on alkoholijuoma, joka sisältää hiilihappoa. Se valmistetaan yleensä kaksinkertaisella käymisellä. Samppanja- ja siirtokäymismenetelmiä käytettäessä toinen käyminen tapahtuu pullossa, toinen tankkikäymismenetelmällä painetankeissa. Kuohuvuus viiniin voidaan saada aikaan myös impregnoimalla siihen hiilihappoa samalla tavalla kuten virvoitusjuomia valmistettaessa. Rosékuohuviinien perinteisessä valmistusmenetelmässä rypäleiden kuoret saavat olla melko lyhyen ajan käyvässä mehussa, jolloin viiniin liukenee vain osa kuorien väristä. Kuoret kaadetaan sen jälkeen pois. Puristusajankohtaa säätelemällä viinistä saadaan enemmän tai vähemmän värillistä.

Toinen valmistustapa on saignée-tekniikka, jossa vaaleampi mehu valutetaan punaviinin käymisastioista ja siitä tehdään sitten roséta.