Oh, ART DECO

Vintagehenkisten häiden teemaksi valittu, 20-luvulla maailman valloittanut tyylisuunta antaa särmää hääkoristelun yksityiskohtiin.

Kukkien ja yksityiskohtien runsaus hivelee silmiä, kun sävyt ovat kuin luomiväripaletista. Ryhtiä pehmeään värimaailmaan tuo tehokas turkoosi, dramaattinen musta ja hohtava hopea.
Kukkien ja yksityiskohtien runsaus hivelee silmiä, kun sävyt ovat kuin luomiväripaletista. Ryhtiä pehmeään värimaailmaan tuo tehokas turkoosi, dramaattinen musta ja hohtava hopea.

Hienostunutta hopeaa, hempeitä höyheniä, kristallinauhoja, tummia perhosia ja kukkien runsautta. Janne- Caro Pykälän sitomissa korkealle nostetuissa asetelmissa on paljon silmää hiveleviä yksityiskohtia. Lautasliinat laskostettiin viuhkoiksi, värjätyt neilikat somistavat niin tuikkulaseja kuin kynttilänjalkojakin. Eksotiikkaa kattaukseen tuovat mustat samettipantterit paikkakortinpidikkeinä.

Upean kakun tyylikauden elementein toteutti Kakkuhelmi.

Pöydät nimettiin New Yorkin 30-luvun kuuluisien yökerhojen mukaan: Odeon, Edison, Terrazzo...

Koristeaiheita lainattiin eksoottisista kulttuureista.

Art deco -tyylisuuntaan kuuluu rohkea voimakkaiden värien yhdistely.

Vieraskirjana toimii kehystetty peili. Siihen piirrettiin maalitussilla puu, ja juhlaväki kirjoittaa omat nimensä puiden latvaan lehvästöksi.

---------------------------------------

Vintagea ajatuksella

Upeassa morsiuslookissa on viitteitä jazzin ja pitkien helminauhojen ajalta. Moderneilla elementeillä tyylistä tulee klassista kunnioittava, mutta iloinen ja rento. Helmikirjailtu morsiuspuku Justin Alexander, Morsiuspukuliike Josefiina. Strassipanta Ninka. Helmikorvakorut, klassinen Solitare-­timanttisormus ja siro timanttirivi­sormus Suomen Korutuote. Kampaukset ovat trendikkäimmillään nyt pehmeitä ja hivenen kotikutoisen oloisia. Puuterilakka ja pieni juju – haute couture -tyylinen niskaosan nosto – ovat piste i:n päälle.

---------------------------------------

Kampaus TS-Salonki Kamppi

Taru Stenberg / Goldwell

Hiukset pestiin ja hoidettiin KMS Moist Repair shampoolla ja hoitoaineella.

Kiharat kierrettiin KMS Add Volume Styling Foam vaahdotettuihin hiuksiin.

Viimeistelty KMS Hair Play makeover Spray.

Samppanjatorni on juhlien näyttävä erikoisuus.

Kurkkaa tornin rakennus­ohjeet Haat.fi/aiheet/ suunnittelu/rakenna -samppanjatorni

Tämän uniikin morsiuspuvun sävy on vaalea helmenharmaa. Siihen Janne-Caro Pykälä suunnitteli vaalean kimpun, joka raikastaa kokonaisuutta. Kermanvaaleat ruusut, liljat ja kallat yhdistyvät pyöreässä kimpussa, jonka muotoja rikkovat runsaat lasihelmiketjut. Kimpun strassikoristeet antavat myös viitteitä art decoon.

Tanssikengät vailla vertaa! Säihkyvissä Betty-korkkareissa on leikkisät remmit ja istuva lesti, noin 380 e. Charlotte Mills suunnittelee nimeänsä kantavaa morsiuskenkämallistoa, jonka jokaisesta kenkäparista löytyy aito kuuden pennyn kolikko vanhaa englantilais­perinnettä kunnioittaen.

-------------

Art Decolle tyypilliset sommitelmat olivat vahvoja, runsaita ja koristeellisia.

-------------

Photo booth rakennettiin joen rantaan. Sen tyylinä on "pölyttynyt vintage", potretteja The Addams Familyn tapaan. Vanhat matkalaukut, kynttiläkruunu, kitschit kultaravut, lakastuneet kukat, helminauhat ja turkispuuhkat sopivat kaikki vinksahtaneeseen tunnelmaan.

Vihkipaikka rakennettiin lasipaviljongin kuistille. Terassin ruutulaatoitus ja takaa avautuva joenranta hopeapajuineen luovat upeat puitteet, joihin lisättiin vain näyttävät kukkapylväät ja vihkimatto. Hopeanhohtoisissa maljoissa kukkivat hortensiat. Ryhtiä ja aikakaudelle tyypillistä tummuutta asetelmiin tuovat mustat koristeoksat.

---------------------------------------

Ylellinen ja yllättävä Art Deco

Art deco on tyylisuunta jugendin ja funktionalismin välissä. Ylellinen tyyli syntyi Ranskassa ja levisi Eurooppaan ja Yhdysvaltoihin 1920-luvulla. Vaikutteita haettiin eksoottisista kulttuureista kuten Egyptistä, Kiinasta ja Japanista. Koristeaiheina olivat muun muassa säteet, siksak-kuviot ja ovaalit. Koristelu oli runsasta, värit voimakkaita ja yhdistelmät yllättäviä, esimerkiksi kylmiä ja lämpimiä sävyjä yhdisteltiin rohkeasti keskenään. Viihteessä valloittivat kabaree ja jazz.

Lähde: Varonen, Taideteollisuuden historia. www.jamk.fi

---------------------------------------

Art deco -elementit kuten ranskalaiset taidekirjat ja eksoottiset hedelmäaiheet luovat oikean tunnelman hääpotretteihin. Varaa photo boothiin pitkiä helmi­nauhoja, puuhkia, imukkeita ja huopahattuja, jotta vieraat voivat antautua tyylikaudelle.

Huikopalana myöhäisille juhlijoille on tarjolla Hirvi­haaran Kartanon menulistalta poimittu juustotarjotin.

--------------------------

Jaa ideasi Instassa #Artdecohäät

Laita parhaat hääideasi kiertoon! Jaa kuvasi Instassa ja tagaa #PakkoSaadaHäihin2016 sekä @haatfi ja @nowandforeversuomi. Voit voittaa upean 100 euron arvoisen Now and Forever -tuotepaketin. Muista myös seurata meitä!