Kukkaishäät

kevyellä kukkarolla

Lumoavan hääkoristelun voit loihtia pienelläkin budjetilla. Rahanmenon korvaat vaivalla ja viitseliäisyydellä.

Valloittavan kutsun teet itse prässätyistä kukista. Kerää kutsuun lempikukkasi, prässää kukat ja lakkaa kiinni kutsukorttiin. Nuotti­kartonki, korttipohjat ja liimalakka Sinellistä.

Katso DIY-ohje: Häät.fi/aiheet/haajuhla/tee-itse-kukkaiskutsu

Nostalginen vieraskirja

Aseta sivupöydälle vanha kirjoituskone, ja kehoita vieraita kirjoittamaan muutaman rivin muistoksi hääparille. Antiikkinen tai retrotyylinen kone houkuttaa naputtele­maan tekstiä perinteistä vieraskirjaa luovemmin. Somista pöytä mummun pitsiliinalla ja kynttilänjaloilla. Kokoa kukat eriparipulloihin ja pieniin peltisiin tee­purkkeihin.

Kahvikakkuja & miniruusuja

Keskimmäinen ja ylin kahvikakku leivottiin NordicWare Chiffon-kakkuvuokaan, Confetti. Kakkujen alla Iittalan Kastehelmi-kakkutarjotin ja Finnmarin pieni lasinen kakkutarjotin. Taustalla Ikean kakkutarjotin ja keskellä Finnmarin terästarjotin. Kakkulautaset Finnmari. Hopeiset Chippendale-­kahvilusikat ja Tähkä-kakkuottimet Kultakeskus.

Pihistä koristelun materiaaleissa, älä tingi tunnelmasta.

Kynttilöiden valaminen onnistuu kotikonstein. Hanki kuppikynttilöihin vanhoja kahvikuppeja, valmiita kannallisia sydänlankoja ja sulatettavaa kynttilämassaa. Kynttilätarvikkeet Sinelli, kahvikupit Kierrätyskeskus.

Häät.fi/aiheet/haajuhla/tee-itse-kahvikuppikynttila

Budjettihäiden kekseliäät ideat ilahduttavat juhlijoita.

Kahvikakkupuffa

Kokoa houkuttava jälkiruokapuffet kahvikakuista. Sen voi toteuttaa myös nyyttäriperiaatteella: pyydä anoppeja ja tätejä leipomaan kukin oma kahvi­kakkupravuurinsa. Valitkaa ehdolle kakut, jotka ovat parhaimmillaan päivän, parin päästä, jolloin leivonnan voi tehdä jo etukäteen. Muistakaa myös laktoosittomat ja gluteenittomat vaihtoehdot.

Katso Häät-lehden toimituksen suosikkireseptin ­kookos-kaakaokakun ohje Häät.fi/aiheet/haajuhla/kookos-kaakaokakku

Lasipullot shottilaseina

Nimellä varustettu ja huurteiseksi viilennetty värikäs karpaloshotti ohjaa juhlavieraan omalle paikalleen, ja minipullon saa viedä kotiin muistona kukkaishäistä.

Kukkaishäät

Häätrendin avaimet

Kukat Luonnosta & puutarhasta

Pitsiliinat Lainassa kummi­tädiltä ja mummoilta

Kahvikupit Ostoja kirpputoreilta, pyydetty myös lainaksi ystäviltä ja sukulaisilta

Maljakot Kodista kerättyjä lasipulloja ja -purkkeja

Pöytäliinat Vanhoja pellavalakanoita, eriparin pöytäliinoja ja puuvillaisia sängynpeitteitä

Kutsut Itse kerätyistä ja prässätyistä kukista askarreltu

Ilolla ja väreillä

Peitä pöydät puuvillaisilla sängynpeitteillä tai vanhoilla pellavalakanoilla. Kokoa kukka-asetelmat lasipulloihin ja -purkkeihin erivärisistä kukista ja yrteistä. Vala kynttilät vanhoihin eriparikahvikuppeihin.

Jaa ideasi Instassa #KukkaisHäät

Hääkoristelun kukiksi kerättiin puutahasta muun muassa ruiskukkia, krassia, espanjan­kurjenpolvea, päivänkakkaraa ja sen keltaista versiota Crown Daisyä. Ylimpänä keltaisena kukkii tilli, josta leviää herkullinen tuoksu pöytiin.

Kukat pienellä budjetilla?

Hyödynnä koristelussa ilmaisia luonnon antimia. Kerää koristeet ojanpientareilta, metsästä tai puutarhasta. Varpukasveista saat näyttävät koristeet monena vuodenaikana. Jos haluat kerätä sammalta tai jäkälää, pyydä lupa maanomistajalta.

Loppukesän budjettihäiden koristeina toimivat puutarhakukat. Istuta yksi- tai monivuotisia leikkokukkia ja yrttejä omaan puutarhaan tai vuokratulle viljelypalstalle. Pyydä kasvatusapua kummeilta, vanhemmilta tai isovanhemmilta. Tarkista myös, mitä monivuotisia perennoja tuttavapiirin pihoilla kasvaa.