Elinvoimaa

hiuksiin

Uudet hiustenhoitokäsittelyt lupaavat korjata hiusten vaurioita. Häät-lehti testasi, miten kampaamossa tehtävät hoidot vaikuttavat.

Lähtötilanne

Mallillamme Auralla on pitkä, latvoista pahoin vaurioitunut tukka. Kuivuneissa latvoissa on paljon kaksihaaraisia. Luonnontaipuisaa hiusta ei ole aiemmin värikäsitelty. "Pitkä tukka, jonka latvat ovat aika kurjassa kunnossa, on hyvin tyypillinen morsiamilla. Hiuksia on kasva­tettu pitkään, eikä pituudesta haluta tinkiä ennen häitä, jotta juhlaan saadaan näyttävä ­kampaus", toteaa Tukkateekin Jaana Sissala.

Haaveet

Aura toivoo lopputuloksesta mahdollisimman luonnollista. Toiveena on myös päästä eroon hiusten kuivasta pörröisyydestä. "Haluaisin kiiltävät hiukset, mutta ilman että hiukseni kuorrutetaan silikonia sisältävillä hoito­aineilla. Päänahkani on aika arka, joten vierastan siksikin voimakkaita kemikaaleja." Jaana ­Sissala­­ suosittelee Auran hiuksille Niophlex-hoitokäsittelyä ja hellävaraista hapetteella tehtävää Paint-värjäystä, jossa pitkät hiukset "maalataan" värimassalla. Tällöin hiusten tyvi­kasvu jää mahdollisimman huomaamatto­maksi.

Kemikaaleja vastaan

Hiusten värjäys, vaalennus ja suoristus perus­tuvat kemiallisiin käsittelyihin, jotka avaavat hiusten rakennetta. Vaikka kemi­kaalien vahvuuteen onkin kiinnitetty viime aikoina­­ huomi­ota, käsittelyt ovat silti hiuk­sille ­rasittavia. Niophlex-hoitokäsittely pyrkii suojaamaan hiusta kemiallisen prosessin aikana. Hoidon vaikutus perustuu soijapavun isoflavo­nideihin, aminohappoihin ja riisistä uutettuun fytokeramidiin. Aineet vaikuttavat hiuksiin ravitsevasti, yleiskuntoa parantaen, kosteuttaen, suojaten ja vahvistaen.

Kolmivaiheinen hoito

Niophlex-hoitokäsittelystä tehdään kampaamossa kaksi vaihetta värikäsittelyn yhteydessä­­. Kolmas vaihe on kotona käytettävä hiushoitoaine. Ykkösvaiheen rakennekorjaavan hoito­aineen Jaana Sissala lisää värimassan joukkoon. Hoito vaikuttaa hiuksissa saman ajan kuin värikin. Pesupaikalla hiukset hoidetaan kakkosvaiheen tehohoidolla. Kuivauksen jälkeen Jaana tasaa Auran hiukset maltillisesti, vain kaikkein kuivin osa leikataan pois hiusten pituudesta juurikaan tinkimättä. Kotona jatke­taan vielä hoitoaineella, jonka annetaan vaikuttaa hetki jokaisen pesun jälkeen.

Lopputulos

Hoidon vaikutukset ovat välittömästi­ havait­tavissa. Auran hiukset ovat kiiltävät, sileät ja vahvemman oloiset. Osa hoito­aineista tekee hiuksista veltot, liukkaat ja päätä myöden laskeutuvat, tämän käsittelyn jälkeen hiukset ovat kuitenkin elin­voimaiset ja helposti käsiteltävät. Paint-värjäys heleyttää ­Auran hiusten luonnollista sävyä. ”Uusi hoito­käsittely tuli meille kesällä 2015, olen tehnyt hoitoja siitä lähtien ja suositellut ­niitä­ lämpimästi­ asiakkailleni. Näen työssäni hoidon ­hyvät vaikutukset", kertaa ­Jaana­ ­Sissala­. Myös ­Aura on silminnähden tyytyväinen: ”­Vaikka­ hiusten pituudesta lähti vain pari senttiä, tuntuu, että niiden kunto parani huomattavasti käsittelyssä. Hiukseni ovat nyt pehmeämmät ja tukevammat, molempia samaan aikaan! Hoito tasoitti hiusteni rakennetta ja teki siitä vahvemman, mutta pesun jälkeen hiukseni ovat samalla ­tavalla­ luonnonkiharat kuten aikaisemminkin. Olen siitä vain iloinen. Värikäsittelyn jälkeen hiuksien käsitteleminen on ollut helpompaa, sillä hiukset takkuuntuvat vähemmän. Jännitin mahtaisiko värjääminen ärsyttää ihoani, mutta en ole huomannut ­mitään merkkejä tästä, käsittelyn aikana tai sen jälkeen. Myös ­väri itsessään on onnistunut ja luonnollinen. Olen tyytyväinen!"

Niophlex-hoito

Mikä?

Tehdään kampaamoissa väri-, vaalennus- tai suoristuskäsittelyn yhteydessä. Rakennekorjaus vaurioituneille hiuksille sekä suojaus kemiallisten käsittelyiden yhteydessä.

Hinta?

Hinta alkaen 14 e muun käsittelyn yhteydessä. Hinta määräytyy hiusten pituuden mukaan. Esimerkiksi mallin pitkiin hiuksiin tehtiin Paint-värjäys 168 e + Niophlex-hoitokäsittely 22 e. Niophlex-kotihoitotuote 20 e.

Milloin?

Välitön vaikutus, joten hiukset voi hoidattaa missä vaiheessa tahansa.

Kenelle?

Hiusten kasvattajille, jos latvat ovat päässet huonoon kuntoon. Kuiville ja ohentuneille hiuksille, jotka ovat vaurioituneet stressin, käsittelyiden tai puutteellisen hoidon vuoksi. Suojaksi kemikaalien rasituksilta.

Testihoito tehtiin Tukkateekkissä Tampereella. Niophlex-hoitoa voit tiedustella oman paikka­kuntasi kampaajalta. Niophlex-hoitokäsittelytuotteiden maahan­tuoja on IdHair.