Hääkuvan monet muodot

Hääkuvalla on aina paikkansa, myös konkreettisena esineenä kodissa. Sukupolvet vaihtuvat, mutta hääkuvan arvo symbolisena avioliiton tunnuksena säilyy.

STUDIO KATI LÄNSIKYLÄ
STUDIO KATI LÄNSIKYLÄ

Hääkuvalla on aina paikkansa, myös konkreettisena esineenä kodissa. Sukupolvet vaihtuvat, mutta hääkuvan arvo symbolisena avioliiton tunnuksena säilyy.

Tänä päivänä hääkuva ottaa aimo askelia taideteoksen suuntaan; kuvakulmat, ammattimaisen kuvankäsittelyn keinot ja  viimeistelymateriaalit jalostavat valokuvistamme yksilöllisiä kuvatuotteita.

Kehyksissä seinälle tai kaapin päälle asetettavan valokuvan lisäksi hääpareilla on ulottuvillaan laaja kuvatuotteiden kirjo. Suosittuja ovat hääalbumit, joihin saadaan tallennettua koko hääpäivän kulku ja kuvia korostamaan voidaan luoda vielä upeita taustoja. Valokuvaaja työstää albumin aina kunkin hääparin tarpeisiin käsityönä, joten pari saa itselleen taatusti uniikin muiston häistään itselleen ja läheisilleen.

Kuvia voidaan käyttää myös sisustuselementteinä – canvas-tauluina, kuvasuurennoksina tai kuvakollaaseina – mutta jos rohkeutta riittää, saadaan hääpäivästä ikuinen muisto vaikkapa verhokankaaseen tai tapettiin. Syksyllä 2016 nähtiin Avan suositussa Ensitreffit alttarilla -realityssä, kuinka eräs hääpareista teetti itselleen hääkuvasta suurikokoisen triptyykin olohuoneensa seinälle.

Valokuva- ja valokuvatulostuspapereita on saatavissa runsaasti erilaisia paperilaatuja: esimerkiksi metallinhohtoisilla papereilla saadaan kuviin jännittävää hehkua ja fine art-tyylisillä akvarellipapereilla maalausmaista tyyliä. Käsintehdyn paperin kaltaiselle materiaalille tulostettu romanttinen miljööhääkuva puolestaan on taatusti aikaa kestävä muisto. Eri vaihtoehdoista kannattaa keskustella oman valokuvaajan kanssa.

Vaikka kuvat tuosta ikimuistoisesta päivästä olisivatkin olemassa cd-levyllä tai nettipalvelimella, on silti aivan eri asia näyttää kuvia kuvina ystäville ja sukulaisille kuin selailla niitä tabletin kymmentuumaisella näyttöruudulla. Tärkeät muistot ansaitsevat arvoisensa esillepanon.

Ammattilaiset verkossa

www.ammattivalokuvaajat.fi

www.kuvaajasi.com

yhteistyössä suomen ammattivalokuvaajat ry