Viimeisin villitys

Häissä kuin olohuoneessa

Viimeisimmässä somistustrendissä loihditaan rento ja tyylikäs miniolohuone juhlatilaan. Mutta miksi ja miten?

Luo juhlapaikalle trendin mukaisesti oma pieni olohuone. Tunnelman lisäksi kokonaisuus tuo huikean lisän somistukseen. Olohuone toimii myös upeana miljöönä niin hääparin valokuvauksessa kuin vieraiden photo boothina.

Kerää juhlapaikalta tai haali tutuilta yhteensopivat sohva, muutama nojatuoli, matala sohvapöytä ja kas, miniolohuone on valmis. Tilan tunnelma sovitetaan juhlan teemaan; arvokkaammassa juhlassa tilaa voi koristella vaikkapa kirjailluin tyynyin, pitsiliinoin ja koristeellisesti kehystetyin valokuvin. Rennommissa häissä olohuonetunnelmaa voivat luoda myös isot tyynyt, säkkituolit ja räsymatot. Hääolohuoneessa vieraat voivat rentoutua tanssin tiimellyksen välissä tai tilan voi sijoittaa rauhallisempaan nurkkaan pidempiä keskusteluhetkiä varten.

Liian usein juhlissa jämähdetään istumaan oman pöytäryhmän kanssa jopa koko illaksi. Tällöin juomin varusteltu olohuone toimii ikään kuin kohtauspaikkana, jossa pääsee jutustelemaan uusien tuttavuuksien kanssa.

Vinkit olohuonetunnelmaan

Kierrä kirpputorit ja kierrätyskeskukset kalusteiden hankinnassa. Peitä sohvat kauniilla kankailla, vilteillä ja tyynyillä.

Muista huonekasvit, matot ja sohvapöydät.

Järjestä miniolohuoneeseen minicocktailbaari.

Intiimin tunnelman luomisessa valaistus on ehdottomasti pääroolissa. Kynttilänvalo on kaikkein romanttisin, mutta turvallisempi vaihtoehto ovat pienet spottivalot. Valon sävyllä voi muuttaa tunnelmaa merkittävästi: puhtaanvalkoinen tai sinertävä valo avartaa, kun taas lämpimin sävyin valaistu tila on heti kodikkaampi. Värillä on muutenkin väliä: vaaleat sävyt tuovat ilmavuutta kun taas tummemmilla väreillä ja isoilla kuvioilla tilan saa tuntumaan intiimiltä.

Moniväriset raitakuosit ja isot kukkakuviot ovat erinomaisia tilanpienentäjiä.

Korkea tila haltuun

Korkea juhlatila voi tuntua kalsealta, ja silloin avuksi kannattaa ottaa kankaat. Kattoon voi ripustaa verhoja, lakanoita tai muita pitkiä kankaita drapeeraten ne kulkemaan katon mukaisesti. Katse hakeutuu tällöin alemmas luoden illuusion pienemmästä ja lämpimän kotoisasta tilasta. Ja jos tila sallii, kattoon voi ripustaa myös kristallikruunuja, kynttelikköjä, valosarjoja tai paperilyhtyjä, jotka nekin auttavat madaltamaan tilaa. Jos kattoon ei voi ripustaa mitään, juhlatilan korkeutta voi koettaa häivyttää pöytäkoristeiden avulla. Korkeat ja näyttävät asetelmat luovat nekin osaltaan illuusiota matalammasta tilasta.