Rentoa meininkiä

Tornissa

Kun vaadit hääyöltäsi modernia kansainvälistä tasoa mutta karsastat turhaa pönötystä, valintasi on vuosi sitten startannut tamperelainen Torni.

Tampereella ei ole jääty paikalleen taloudellisen taantumankaan aikana, vaan tuhkasta näyttää nousevan yhtä jos toista mielenkiintoista. Yksi esimerkki tästä on kaupungin silhuettiin kivunnut 25-kerroksinen Suomen korkein hotellirakennus, joka sai arvoisensa nimen: Torni. Tämä hotelli tarjoaa kokemisen arvoisen elämyksen hotellin seinien sisäpuolella – ihan sellaisenaan. Ei siis harmita yhtään, vaikka romanttisen yön ja laadukkaan aamiaisbrunssin jälkeen ympäröivä kaupunki nähtävyyksineen jää tällä kertaa kokonaan koluamatta.

Hääyön kulissia valitessa tärkein rooli lankeaa tietysti itse hotellihuoneelle. Tornin huoneet tarjoavat mutkatonta viihtyisyyttä ja modernia raikkautta. Vieraiden tärkeimmät tarpeet katetaan tarkasti, ja lisäksi jokaisessa huonekategoriassa odottaa erilaisia elämyksiä. Yksityiskohtia tarkastellessa huoneen voimakkain elementti, seinän korkuinen elävä maisemataulu, meinaa jäädä huomaamatta, kunnes se vastustamattomasti vetää puoleensa ja naulaa viereensä istumaan ja ihailemaan.

Torni-hotelli on jännittävä yhdistelmä uutta ja vanhaa. Uuteen tornirakennukseen saumattomasti integroidut ja täydellisesti saneeratut 140 vuotta vanhat veturitallit antavat tiloille rouheaa syvyyttä. Trendikäs sisustus on toteutettu hyvällä maulla, ja valinnoissa riittää ihasteltavaa – miksei myös kummasteltavaa.

– Eräs vieras kysyi, ovatko sisustustyöt meillä vielä kesken, kun huoneen betoniseinä oli paljas ja maalaamaton, paljastaa hotellipäällikkö Eveliina Jokinen hotellin alkumetreistä kertoessaan.

Ravintoloihin tutustumiselle kannattaa varata aikaa. Mielenkiintoisin tila on Moro Sky Barille varattu ylin kerros, jossa tehdään kunniaa olympialaisissa menestyneille tamperelaisille ja tämän päivän urheilutapahtumia seurataan isolta 70” tv-ruudulta. Isoista ikkunapinnoista avautuu alati muuttuva maisema, josta voi bongata lempipaikkansa Mansessa.

Alakerran veturitalleihin sijoitetun Ravintola Paja Barin teema ja yksityiskohdat suitsuttavat puolestaan Manserockin vahvaa perintöä. Seiniltä voi bongata niin Popedan Pate Mustajärven, Yön Olli Lindholmin, Eppu Normaalin Martti Syrjän kuin Juice Leskisenkin legendaarisia asuja ja soittimia. Seurusteluravintolan tunnelma on samaan aikaan lämmin ja moderni, historiallinen ja trendikäs.

Feniks-lintu palaa vielä mieleen veturitalleihin kunnostettuja juhlatiloja ihastellessa. Täällä voisi toteuttaa tyylikkäät häät jopa 400 illallisvieraalle! Rajaamalla tilasta muodostuu oikean kokoinen pienemmällekin seurueelle.

Solo Sokos Hotel Torni Tampere

Ratapihankatu 43

33100 Tampere

sokoshotels.fi/fi/tampere/ solo-sokos-hotel-torni-tampere

Instagram @moro_sky_bar #tornitampere