Viimeisin villitys

Lahjoita iloinen mieli

Mitä tehdä hääjuhlan kukkasilla ja koristeilla tilaisuuden jälkeen? Laita hyvä kiertämään ja lahjoita!

Huumaava kukkameri tuoksuu kesältä noutopöydän asetelmissa. Kaikki on juuri saatu valmiiksi, ja huomisen juhlat voivat tulla.

Juhlissa vieraat ihastelevat taidokkaita koristeita ja harkittuja yksityiskohtia.

Häiden jälkeisenä päivänä juhlatila on kuitenkin siivottava koristeista ja kukista. Ikävä kyllä usein suurin osa tavaroista päätyy jopa roskakoriin, kun asetelmat ja kimput eivät millään mahdu hääparin kotiin. Sama ongelma on hankittujen koristeiden kanssa. Innokkaimmat myyvät pompomit ja viirinauhat hääkirpputoreilla, ja osan koristeista voi toki säilöä, mutta tavaraa on silti yleensä laatikkokaupalla.

Helpoimmalla pääsee, kun sopii etukäteen lahjoituksista ja tekee treffit juhlapaikalle ihmisten kanssa. Te pääsette näppärästi eroon tavarasta, mitä ette halua säilöä, ja vastapuoli saa ilmaiseksi jotain tarpeellista ja ilahduttavaa. Lähiseudun päiväkoti ottaa varmasti innolla vastaan askarteluun sopivia juttuja, ja kenties kylän vanhain- tai palvelukoti piristyisi kukkasista.

Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät kaikki halua tai voi ottaa lahjoituksia. Soita tarpeeksi ajoissa haluamaasi paikkaan ja juttele päättävien ihmisten kanssa. Joka tapauksessa hyvin todennäköisesti suurin osa paikoista ottaa riemu­mielin lahjoitukset vastaan.

Mahdollisia lahjoitus­­kohteita

Päiväkodit ja perhepäivähoitajat

Alakoulut

Vanhain- ja palvelukodit

Sairaalat

Seurakunnan kerhot