Hoida hemmotellen

Luonnonkosmetiikkaan erikoistunut Katja Kokko kertoo, miten hääparin iho hoidetaan lempeästi kuntoon.

Osana täydellistä kokonaisuutta ja häälookia on kaunis ja heleä iho. Sydämensä luonnolliselle ihon­hoidolle­ menettänyt kosmeto­logi­ Katja Kokko suosittelee kiinnittämään huomiota siihen, että iho saa riittävästi kosteutta.

– Huolelliseen ihonhoitoon tulee panostaa aina, mutta erityisesti hääpäivää silmällä pitäen kannattaa ihon päivittäinen hoito aloittaa hyvissä ajoin, kehottaa Katja.

Suosi hellävaraisia puhdistus­tuotteita kuten tehokasta luonnonkosmetiikkaa. Ihoa ei tule puhdistaa liian voimakkailla vaahdoilla, geeleillä tai saippualla, sillä ne pesevät pois ihoa suojaavan hydrolipidi­kalvon. Sen puuttuminen luo suotuisan pohjan iho-ongelmien syntymiselle.

– Kosteuttamiseen kannattaa käyttää kasvovettä ja ravitsevia ihoöljyseoksia sekä tietysti hyvää kosteusvoidetta, Katja opastaa. Lisäksi hän suosittelee ottamaan käyttöön kirkastavan seerumin.

Kun ihoa on hellinyt ja hoivannut kotona, on ihanaa hemmottelua käydä myös ammattilaisen hoidettavana. Katjan suositus on, että jokainen morsiuspari kävisi viimeistään viikkoa ennen h-hetkeä kasvo­hoidossa.

Hoitoihin tarvittavia eteerisiä öljyjä voi ostaa esimerkiksi PUR Kaupasta, Ruohonjuuresta sekä tavaratalojen luontaistuoteosastoilta.

Jutun kuvat ja reseptit ovat kirjasta Aidosti kaunis. Katja Kokko. 2015. Cozy Publishing.

Lempeä kasvohoito kotona

Nappaa aikaa yhteiseen hemmottelu­hetkeen häävalmisteluiden keskellä ja tee yhdessä kumppanisi kanssa rentouttava kasvohoito yrttihöyrytyksellä ja kirkastavalla kasvonaamiolla Katjan ohjeiden mukaan.

Tee näin!

Kiehauta pari litraa vetää kattilassa, ja kaada se kauniiseen vatiin. Lisää joukkoon eteerisiä öljyjä ja kuivattuja kukkia.

Eteerisiä öljyjä

2 tippaa frankinsensiä

2 tippaa geraniumia

2 tippaa laventelia

3 tippaa jasmiinia

Kuivattuja kukkia

1 rkl kuivattuja ruusunnuppuja

1/2 rkl kuivattuja laventelinkukkia

Kumarru vadin ylle, vedä huivi tai hamam-pyyhe eli ohut puuvillapyyhe pääsi yli ja hengitä aromaterapeuttista öljyä syvään noin viiden minuutin ajan. Yrttihöyry rentouttaa, lievittää stressiä ja kohottaa mielialaa samalla, kun iho kirkastuu ja huokoset aukeavat. Tämän jälkeen iho on vastaan­ottavainen hoitavalle vitamiininaamiolle.

Vitamiininaamion resepti

1 tl hunajaa (mieluiten manuka­hunajaa, mutta tavallinenkin käy)

2-3 tl raakakaakaojauhetta

1/2 tl kanelia

2 tl ruusunmarjaöljyä

1 tl aloe vera -geeliä

Sekoita ainekset huolellisesti pienessä kulhossa, levitä puhdistetuille kasvoille ja anna vaikuttaa 30 min. Pyyhi naamio pois iholta lämpöiseen veteen kastetulla kasvopyyhkeellä tai -sienellä. Pyyhi tämän jälkeen kasvot ja kaula kasvovedellä, levitä silmien ympärille silmänympärysvoide, kasvoille seerumi ja hiero lopuksi iholle kasvoöljyä.