Viimeisin villitys

Kruunaa kukkasin!

Kukkaseppele sopii jokaisen morsiamen tyylille, ja se on raivannut paikkansa morsianten hää­lookissa.

Oi nuo ihanat kukkaseppeleet, jotka saavat mielen lipumaan kohti lämpimiä kesäpäiviä. Luonnollisuutta arvostavalle morsiamelle käy luonnonkukista itsetehty seppele. Hiusten kaunistajan voi teettää myös ammattilaisella, jos omat tai lähipiirin taidot eivät riitä. Olipa kampauksesi silotellun klassinen tai hulmuavan romanttinen, olet häätrendien aallonharjalla valitessasi hiuskoristeen tai hunnun sijaan värikkäitä kukkia ja kasveja rönsyilevän luomuksen.

Luonnonkukat käyttöön

Varsinkin loppukesästä luonnonkukat ovat kestäviä, koska ne ovat kehittyneet valmiiksi. Poimi kukat 24 tuntia ennen käyttöä, leikkaa veitsellä hyvät imupinnat varsiin ja laita kasvit kylmään veteen. Mitä paksumpi terälehti, sen kestävämpi kukka tai kasvi on. Kannattaa kokeilla ja harjoitella useamman kerran ennen lopullista h-hetkeä.

Kysy Flora Varian Ingela Waismaalta henkilökohtaista kurssia seppeleen valmistamiseen. Kukkakaunottaren voi valmistaa morsian itse, mutta kaason, äidin tai sulhasen käsin tekemä seppele on myös ihastuttava lahjaidea.

Kukat & Kasvit Ingelan seppeleessä

valkoista inkaliljaa

valkoista nappikrysanteemia

poimulehden kukintoa

Louise Odier -ruusua

syyshortensiaa

hopeaputousta

Mini Phalaenopsiksen yksittäisiä kelloja

kosmoskukkaa

kerrottua tulilatvaa

Hinta tilattuna noin 60 e

Näin teet seppeleen!

1. Päällystä muutama paksu rautalanka kukkaliikkeistä saatavalla florateipillä.

2. Mitoita päällystetyt rautalangat sopivan mittaisiksi päänympärysmittaan.

3. Kasvit ja kukat leikataan sopivan mittaisiksi. Liian lyhyellä varrella kranssista tulee tiivis ja kompakti. Huomaat harjoitellessasi, mikä pituus on sopiva. Oikean pituiset varret mahdollistavat eri syvyyksiin upottamisen, ja struktuurista tulee mielenkiintoinen. Liian pitkät varret aiheuttavat pohjan muhkuraisuuden.

4. Kiinnitä kukat pohjakranssiin eli päällystettyihin rautalankoihin. Muista kiepauttaa lanka aina samansuuntaisesti, muuten kierrokset saattavat löystyä ja kukat irtoavat.

5. Kukkamateriaali kannattaa jakaa melko tasaisesti ympäri kranssia, jotta siitä tulee tasapainoinen.

6. Osa kukkien varsista kannattaa vahvistaa esimerkiksi myrttilangalla tai puolalangalla, ennen kuin kiinnittää ne kranssiin. Esimerkiksi inkaliljan yksittäisen kukan varsi katkeaa helposti, ja näin ollen se kestää kranssissa paremmin, kun se saa tukea ohuesta rautalangasta.

7. Lopuksi kranssi viimeistellään liimaamalla yksittäisiä lehtiä sisäpuolelle peittämään myrttilankaa. Muratin lehdet ovat täydellisiä tähän käyttöön.