Iho kuntoon hoitolassa

Kun kauneushoidon esite lupaa todellisia tuloksia ihosta riippumatta, on tarkistettava millainen kate lupauksella on.

Aknea, epäpuhtauksia, pigmenttimuutoksia? Stressin ja väsymyksen harmauttama iho? Moni tuubi ja purnukka lupaa ratkaisun, mutta tuoteselosteita lukiessa pää menee pyörälle. Mikä olisi juuri minulle sopivin ja paras hoitomuoto, kun haluan kirkkaan ja kuulaan ihon juhlapäiväksi? Kun kuulen Exuviance-hoidon "erilaisesta" vaikutuksesta iholle ja sen sopivuudesta kaikille ihotyypeille ja kummallekin sukupuolelle, päätän testata hoidon.

SKY-kosmetologi Susanna Ekholm ottaa minut vastaan Kauneushoitola Evelynissä. Hän kertoo Exuviance-hoitosarjasta, joka perustuu PHA-happoihin ja on kemiallisten ihokuorintojen äiti. Sarja ei ole luonnonkosmetiikkaa, mutta vaikuttavat ainesosat ovat luontoperäisiä.

Oma ihoni on herkkä, pinnalla on hieman katkenneita verisuonia eli cuperosaa. Juurin nyt se on myös kuiva ja väsymyksestä nuupahtanut.

Pintaa syvemmälle

Susanna käärii minut lämpimien peitteiden alle hoitotuoliin; tästä se alkaa. Ensimmäiseksi hän puhdistaa kasvot, kaulan ja decolteen puhdistusvoiteella, joka nipistelee hieman ihoani. Puhdistusta seuraa mukavasti viilentävä kasvovesi. Seuraavaksi on vuorossa ihon läpi vaikuttava happohoito, jonka tarkoituksena on poistaa ihon kuollutta pintakerrosta stimuloimalla ihosoluja. Ensimmäisellä hoitokerralla hoito tehdään 20 prosenttisella hapolla, ja vaikutusaika on vain neljä minuuttia. Iholla tuntuva lievä pistelyä, ja nipistely saa minut uskomaan, että aineet vaikuttavat nyt pintaa syvemmällä. Hapon vaikutus keskeytetään suihkuttamalla iholle neutralisointiainetta, ja samalla Susanna pyyhkii naamion pois iholta. Sen jälkeen saan rentouttavan kasvohieronnan.

Lopuksi kasvoilleni levitetään vielä "kultanaamio" eli kankainen maski, johon on imeytetty vaikuttavia aineita: laktobionihappoa, A-, C- ja E-vitamiinia sekä vihreätee- ja merileväuutetta. Naamion sisältämät ainesosat ovat soluravintoa ja antioksidantteja, kirkastavan ja pehmentävän vaikutuksen luvataan kestävän jopa kolme viikkoa. Naamion levittäminen tuntuu siltä, kuin kylmägeeliä siveltäisiin ympäri kasvoja, ja tunnen lievää pakokauhua. Kylmänpoltteleva olo muuntuu pian lämpöisemmäksi, ja hengitykseni tasaantuu. Olen silti huojentunut, kun naamio nostetaan kasvoiltani. Noin tunnin kestänyt kasvohoito on ohi.

Kurkkaan peiliin hämmentyneenä, sillä ihoni ei olekaan punaisen kirjava, kuten yleensä kasvohoidon jälkeen. Kasvoni kiiltävät, ja iho on täysin tasavärinen. Voin lähteä hoitolasta ilman meikkivoidetta, ja jätän kasvot illalla pesemättä, jotta hyvää tekevät aineet saavat vaikuttaa mahdollisimman pitkään. Susanna kehottaa jättämään myös hikiliikunnan, saunan ja ulkoilun samalta illalta väliin. Chillailemaan kotiin, mikäs sen mukavampaa!

Kuulain kasvoin juhlimaan

Seuraavana aamuna kasvoni ovat kuin valovoiteessa uitetut, hämmentävän kuulaat. Samana iltana minulla on juhlat, joihin sonnustautuminen tuntuu erityisen mielekkäältä kirkkaamman ihon ansiosta. Hehku ja valoisuus sekä ihon tasaisuus kestävät silminnähtävästi muutaman päivän ajan. Seuraavalla viikolla kasvoilleni ilmestyy muutamia näppyjä, joista minua jo etukäteen varoitettiinkin. Ihon alla kuplii siis edelleen, ja epäpuhtaudet alkavat työntyä vähitellen pinnalle. Jatkan ihon kotihoitoa matkapakkauksen tuotteilla, ja kahden viikon kuluttua epäpuhtaudet ovat voitettuja. Olen vaikuttunut ja suunnittelen mielessäni jo seuraavaa hoitokertaa.

Exuviance-hedelmähapot

PHA-hapot ovat uuden sukupolven AHA-happoja eli luonnossa esiintyviä ihon sokerihappoja, glukonolaktonia. PHA-hapot ovat AHA-happoja suurimolekyylisempiä, jolloin ne imeytyvät hitaammin ja hellävaraisemmin ihon läpi ja sopivat sen vuoksi kaikille ihotyypeille pienimolekyylisempiä happoja paremmin. Hapot sisältävät monia iholle kosteutta tuovia hydroksiryhmiä, ja ihon läpi imeytyessään ne kosteuttavat solutasolla, ei vain ihon pinnalla.

Milloin hoitolaan?

- Ongelmaihon kanssa noin puoli vuotta ennen. Tällöin räätälöidään hoitokerrat ja kotihoitosuunnitelma.

- Normaali-ihoinen kirkastavaan hoitoon 1–2 päivää tai vaihtoehtoisesti 2 viikkoa ennen juhlia.

- Morsiamen äiti tai anoppi ihon
kirkastukseen edeltävänä päivänä.

Mitä maksoi?

Exuviance-hoidot alkaen 65 euroa. Seitsemän ihonhoitotuotteen matkapakkaus 32 euroa.

Exuviance-hoitoja tekee noin 200 hoitolaa ympäri Suomen.