Talvihäät

täynnä mahdollisuuksia

Kylmänä vuodenaikana juhlittavat häät vaativat erityishuomiota. Mihin talvi vaikuttaa ja mitä asioita kannattaa ottaa huomioon?

Täydellisten talvihäiden mielikuva rakentuu pienestä pakkasesta, lumikerroksesta ja lukuisista kynttilöistä. Vaikka lunta ei olisikaan, tunnelmallinen vuodenaika on omiaan juhlien järjestämiseen. Häät vaativat kuitenkin sekä morsiusparilta että vierailta tavallista tarkempaa huomiota pukeutumiseen. Hääkuvauksissa morsiusparin varpaat ovat nopeasti jäässä, mikäli lämpöisiä varakenkiä ei ole mukana. Kirkon pihamaalla voi vilu yllättää paria ulos odoteltaessa, mikäli ei ole varustautunut oikein.

Talvessa on paljon positiivisia puolia. Varsinkin tammi-helmikuu on oivallista aikaa juhlille, sillä näille kuukausille ei osu mikään muu suuri kalenterijuhla. Ihmisillä on usein kalentereissa tyhjempää kuin vastaavasti kesällä, joten menojen sovittaminen on helpompaa.

Kuvankaunis ja satumainen talvi

Talven tunnelmassa on jo itsessään jotain ihmeellistä taikaa. Terästä maagista lumoa aidoilla kynttilöillä ja kauniilla valosarjoilla. Tulishow näyttää upealta hämärtyvässä talvi-illassa ja lukuisista jäälyhdyistä saa rakennettua kauniin kujan niin kirkon pihamaalle kuin juhlatilan edustalle. Kunhan vain luonto antaisi parastaan, kinosten keskellä otetut hääkuvat ovat takuulla upeita.

Talven kukkaloisto

Talven viima ei tee hyvää kaikille kasveille ja kukille. Kimpulta, vieheiltä ja kaasojen kukilta vaaditaan pakkasenkestävyyttä.

Kirsi Saarenpää porilaisesta Floristimestarista painottaa talven kylmyyden huomioimista morsiuskimpun suunnittelussa.

– Toiset kukat ovat herkempiä pakkaselle kuin toiset. Kukkatilausta tehdessä tulisikin mainita tekijälle, jos hääkuvia on tarkoitus ottaa ulkoilmassa. Näin hän osaa tehdä säänkestävän kimpun, joka pysyy kauniina.

– Monen haaveilemat kukat pioni ja hortensia ovat mahdottomia käyttää talviaikana. Sen sijaan jaloleinikin, anemonen, aika on juuri talvella. Myös ruusut ja tulppaanit ovat talvella hyvin saatavilla.

– Morsiuskimppuun sopivat erityisesti talvella luonnonoksat, vihreän eri sävyt sekä erilaiset harmaat kasvimateriaalit, Saarenpää vinkkaa.

Hyödynnä alet!

Juuri ennen joulua ja joulun jälkeen kannattaa suunnata koriste- ja hääkarkkiostoksille. Talviset koristeet myydään jopa 70 prosentin alehintaan, jolloin niiden hinta on enemmän kuin kohtuullinen. Talvi on lumihiutaleineen melko helppo häiden kannalta siinä mielessä, että teema somistukseen tulee vaivatta. Juurikin lumihiutaleet, koristetimantit ja säihkyvät kaitaliinat ovat omiaan tähän vuodenaikaan. Ja juuri näitä kaupoista joulun aikoihin löytyy.

Karkkibuffettia suunnittelevat hyötyvät joulunamialennuksista. Karkkien joukosta löytyy usein kauniita kääreellisiä valkoisia ja hopeisia suklaita.

Vinkit talvihäiden varalle!

Hääsuunnittelija Eija Holmberg-Lehto on kerännyt vuosien varrelta vankkumatonta kokemusta kylmänä aikana järjestettävistä juhlista. Hän jos kuka tietää, miten talveen tulisi varautua, ja miten talvi voikaan antaa parastaan juhlille. Ota vinkit talteen!

1. Siirtymisiin kirkolta juhlapaikalle tulee varata riittävästi aikaa.

2. Onnittelumaljat ja alkujuomat on syytä siirtää sisätiloihin.

3. Juhlatilat voivat olla talvella koleita, joten on huomaavaista muistuttaa vieraita tästä ajoissa.

4. Ulkokuvauksiin lämmintä vaatetusta mukaan ja toppakengät autoon varoiksi.

5. Suomessa on paljon hääpaikkoja, jotka ovat auki vain kesäaikaan, mutta bändit ja valokuvaajat ovat taas paremmin saatavilla.

6. Hiihtolomaviikoille ei välttämättä kannata suunnitella juhlia, sillä tuolloin monella on mielessä omat lomasuunnitelmat.

7. Auto saattaa jäätyä kovilla pakkasilla, joten varasuunnitelma juhlakyytiin kannattaa olla olemassa.

Talvella teema somistukseen tulee vaivatta.