Rakkauden puutarha

Luonnon antimia yltäkylläisesti tarjoilevat rennot puutarhahäät voi loihtia yhtä hyvin sisälle kuin ulos. Ammattistylistien käsissä runsaskin teema pysyy ehjänä ja harmonisena.

Etsi Al Fresco -tyylisten häiden väripalettiin inspiraatiota luonnosta.

Puutarhahäät katettiin sopivan pelkistettyyn Suomenlinnan Pirunkirkkoon, joka soveltuu jopa 120 hengen juhlatilaksi. Suomenlinnan hoitokunta vuokraa ympärivuotisesti neljää erikokoista ja -näköistä juhlatilaa merilinnoituksen uniikissa ympäristössä.


Keskity sesongin raaka-aineisiin ja väreihin.

Pyydä floristia lisäämään villikasveja myös morsiuskimppuusi.

Kauden hedelmät, marjat ja vihannekset aseteltiin puutarjottimille ja vintagekulhoihin.

Morsian saa nauttia juhlista rennossa hiustyylissään ja luonnollisessa meikissään.

Keskustelkaa häidenne teemasta myös valokuvaajanne kanssa.

Päärooli kattauksessa annettiin luonnonmateriaaleille; pellava, villa, puuvilla, puu ja käsintehty paperi puhuttelevat.

Hääparin tyylissä keskityttiin asujen moderneihin leikkauksiin ja retromausteisiin.

Ota loppukesän ja syksyn häiden kattaukseen mukaan runsaasti kynttilöitä luomaan lämmintä tunnelmaa.

Käytä puutarhahenkiseen kynttiläsomistukseen pihasta löytyviä vihreitä kasveja ja muita elementtejä, kuten tässä näkyvää tilliä, loihtiaksesi autenttisia asetelmia.

Yrtit istutettiin vanhoilta näyttäviin saviruukkuihin, ja asetelmiin käytettiin runsaasti erilaisia villikasveja. Ruukkuihin istutetut yrtit hoitavat myös pöytäkartan virkaa pienessä yrttipuutarhassa.

Sulhasen asusteet ovat hauskoja ja persoonallisia, solmio jätettiin kotiin.


Katso lisää kuvia hääparin lookista Häät.fissä!


Tyylin avaimet

Suunnittelu & stailaus

Hey Look

Valokuvaus

Susanna Nordvall

Kukat & graafinen suunnittelu

Michaela, Hey Look

Hääpaikka

Pirunkirkko, Suomenlinna

Rekvisiitta

Astiat, lasit, lautasliinat ja puinen kulho Stockmann. Pöytäkynttilät Duni. Muu rekvisiitta kuten minikulhot, nauhat, kaitaliina ja pienet kynttilänjalat ovat stylistin omia.

Hääparin stailaus

Paula, Hey Look

MUAH

Heidi Impola, Kurvi Hair Premiere

Morsiamen hääasu

Lyhythihainen pitsimekko Kaunis Morsian.

Pitkähihainen pitsihääpuku Belinda Euroopassa valmistettavasta Ariamo-mallistosta, Vieno.

Sormus Päivi Keski-Pomppu

Naisen kengät Terhi Pölkki, Stockmann

Sulhasen hääasu

Miehen puku & huivi Fere

Miehen paita Minimum, Stockmann

Miehen kengät Xtra


Opi ammattilaisilta

Michaelan stailausvinkit!

Etsi väripalettiisi inspiraatiota luonnosta. Me keskityimme vihreän rinnalla lämpimiin väreihin kermanvalkoisesta voinkeltaiseen sekä persikasta täyteläiseen koralliin ja syvään luumuun. Murretut värit sopivat tämäntapaiseen luonnonläheiseen teemaan puhtaita värejä paremmin: esimerkiksi kirkkaan keltaisen sijasta valitsimme liinaan luonnonmukaisen kultaisen sinapin sävyn.

Keskity sesongin raaka-aineisiin. Jos ihastuit tähän runsaaseen puutarhateemaan, toteuta se loppukesästä tai alkusyksystä. Keväthäissä voit käyttää vaikkapa kukkaan puhjenneita hedelmäpuun oksia ja heleämpiä sävyjä.

Unohda valkoiset pöytäliinat ja laita kattausliinat suoraan pöydälle. Jos pöytien pinnat eivät tähän sovi, kaikissa juhlapaikoissa ei yksinkertaisesti ole tyyliin sopivia pöytiä, osta luonnonmukaiselta näyttävää raakapuuvillaa rullassa, ja levitä se suoraan pöydille kattauksen pohjaksi.

Pyydä floristia lisäämään villikasveja myös morsiuskimppuusi. Puutarharuusukimppumme sai luonnollisen ilmeen villivadelman oksista, merenrannalta poimituista villikukista ja omasta puutarhasta leikkaamistani elämänlangan versoista.

Keskustele häidenne visuaalisesta tyylistä ja teemasta myös valokuvaajanne kanssa. Luokaa luonnonmukainen ja rento tunnelma myös potrettikuviin riisumalla kengät ja kahlaamalla kukkaniityllä. Intiimin romanttinen fiilis löytyy puutarhan hämärissä sopukoissa.

Stylisti Michaela, Hey Look


Tee itse!

Käy pöytään

Päivällisen lähestyessä kukin vieras löytää nimeään kantavan savitikun suloisesta ruukkupuutarhasta. Nimen perään merkitty numero ohjaa vieraan oikean pöytäseurueen luo.

Ohje Michaela / Hey Look

Kuvat Susanna Nordvall

Tarvitset

huoneenlämmössä kuivuvaa askartelusavea

kaulimen

veitsen

kirjasinleimoja

santapaperia

erikokoisia saviruukkuja

akryylimaaleja esim. matta valkoinen, beige ja murrettu vaaleanvihreä

sientä maalien levitykseen

Tee näin

Kauli savi 3-5 mm paksuiseksi levyksi. Leikkaa savesta veitsellä nauhoja: noin 2 cm leveitä ja 15 cm pitkiä. Tee nauhoja vähintään yhtä monta, kuin hääjuhlassanne on vieraita. Muotoile nauhan toisesta päästä nuolen muotoinen, jotta saat painettua sen helposti ruukkuun, kun tikut ovat valmiit. Leimaa jokaiseen nauhaan yhden vieraan nimi ja pöytänumero.

Anna savinauhojen kuivua tikuiksi yön yli, ja hio aamulla tikkujen kulmat kauniiksi santapaperilla.

Jos et saa hankittua sopivia kirjasinleimoja, voit antaa savinauhojen kuivua sellaisinaan. Hiomisen jälkeen voit kirjoittaa vieraiden nimet tikuille ohuella tussilla.

Jotta saat loihdittua punasaviruukkuihin vintagehenkisen ilmeen, tuputa mattapintaiseksi kuivuvaa akryylimaalia ruukuille kuten kuvassa. Tuputa eri värejä toistensa lomaan ja päällekkäin. Anna maalin kuivua. Epäsäännöllisen ja kuluneen vintagelookin saat hiomalla maalia santapaperilla pois sieltä täältä.

Istuta ruukkuihin suosikkiyrttejäsi tai muita kasveja. Varmista että valitset saviruukuissa viihtyviä kasveja. Sopivia ovat esimerkiksi minttu, rosmariini, timjami ja laventeli, jotka menestyvät hyvin melko kuivassa mullassa. Varaa vähintään yksi ruukku noin 4-5 nimitikkua kohti, mutta voit tehdä ruukkuja enemmänkin.

Paina valmiit savitikut ruukkuihin. Vieraat löytävät oman tikkunsa hiukan nopeammin, jos järjestät nimitikut aakkosjärjestykseen. Asettele ruukut luokseen houkuttelevaksi yrttipuutarhaksi juhlatilan sisäänkäynnin läheisyyteen.

Tuoksuvat yrttiruukut ovat myös mahtava vieraslahjaidea! Jos varaat yhden ruukun jokaiselle vieraalle tai seurueelle, voit jakaa ne häiden lopuksi kiitoslahjoina vieraiden koteihin vietäväksi. Hanki myös tarpeeksi paperikasseja, jotta vieraat saavat kuljetettua ruukkunsa kotiin asti.