Koe romanttinen

New York

Sykkivä kaupunki täynnä ihmisiä, täynnä elämää sen kaikissa eri muodoissaan, täynnä tuoksuja, ääniä ja nähtävää. Joku voisi ajatella, ettei New York ole ehkä kaikista romanttisin häämatkakohde juurikin kaupungin intensiivisen sykkeen vuoksi, mutta ajatellaanpa uudelleen.

Mikä olisi ihanampi tapa päättää päivä, kuin nauttimalla lasi samppanjaa omalla terassilla ja käyden läpi päivän yhteisiä kokemuksia?
Mikä olisi ihanampi tapa päättää päivä, kuin nauttimalla lasi samppanjaa omalla terassilla ja käyden läpi päivän yhteisiä kokemuksia?

Kun ympärillä on sykettä, elämää ja vieraita ihmisiä, jollain mystisellä tavalla korostuu juuri sen henkilön tärkeys, jonka kanssa kokemuksen jaat. Tunnetta voisi kuvata lähinnä niin, että suurkaupungin sykkeessä huomaa sen, miten pieni ihminen saattaa maailmalle olla mutta vierellä olevalle hän on koko maailma.

Sydämentykytyksiä ja mekon pakkausta

Intensiivisyyden lisäksi New York häämatkakohteena päihittää monet Tyynellämerellä erakoituneena lojuvat yksityiset saaret. New Yorkissa on niin runsaasti nähtävää, että siihen oikein tarvitsee toisen henkilön mukaan näkemään, kokemaan ja jakamaan niitä sydämen tykytyksiä, joita kaupungin tarjoamat kokemukset aikaansaavat.

Jokaisessa kaupunginosassa on omanlaisensa tunnelma, ja esimerkiksi hääkuvien ottamiseen kaupunki antaa mitä parhaimmat mahdollisuudet. Erilaisia hääkuvapalveluita on tarjolla runsaasti ja hyvän hotellin concierge eli asiakkaiden puolesta retki-, teatteri- ja ravintolavarauksia tekevä hotellin työntekijä osaa näitä parhaiten suositella ja järjestää. Miksi et pakkaisi hääpukuasi mukaan matkalle ja ottaisi ikimuistoiset kuvat häämatkallasi? Oheisessa laatikossa on muutamia vinkkejä mielenkiintoisista paikoista, joissa kuvia kannattaa käydä ottamassa – New Yorkissa on paljon muutakin kuin Central Park!

Kuuleeko Tiffany ja Bergdorf?

Vaikka ensisijainen motiivisi New Yorkin valitsemiseen häämatkakohteeksi olisi kaupungin vilkkaus ja sen tarjoamat monet aktiviteetit, kannattaa majoitus pyrkiä valitsemaan pienemmästä, boutique-tyylisestä hotellista. Pienemmissä hotelleissa on kotoisampi tunnelma, ja majoituksen yksityisyys ja tunnelmallinen rauhallisuus luovat ihanan kontrastin suurkaupungin sykkeen kanssa.

Korkealuokkaisilla boutique-hotelleilla on usein varsin ihastuttavia lisäpalveluita, joista ei muuten ole mahdollista nauttia. Esimerkiksi The Quin -hotellilla on sopimus Fifth Avenuella sijaitsevan Tiffany & Co. -jalokiviliikkeen lippulaivamyymälän kanssa, jonka alkuperäisiin perinnejalokiviin vierailla on mahdollista käydä tutustumassa Breakfast at Tiffany's -retken aikana. Ohjelmaan kuuluu myös teen tai cocktailin nauttiminen jalokiviliikkeen yksityisessä salongissa.

Lisäksi hotelli järjestää historiallisen muoti-imperiumin Bergdorf Goodmanin kanssa henkilökohtaista ostos- ja tyylineuvontaa, joka on vain yhden napin painalluksen päässä: hotellin sisäpuhelimessa on suora yhteys tyylineuvojiin tai heidät voi kutsua halutessaan pelkällä puhelimen suoravalinnalla.

Kokemusrikkaan päivän jälkeen pitää tietysti nauttia The Quin -hotellihuoneen yksityisellä isolla kattoterassilla kaupungin valojen yllä hotellin tervetuliaislahjaksi jättämää samppanjaa, suklaalla päällystettyjä mansikoita ja lähikonditorian macaron-leivoksia. Tässä hetkessä on taikaa ja tunnelmaa.

Lähikonditorian macarons-leivokset yöpöydällä. Makeita unia!
Lähikonditorian macarons-leivokset yöpöydällä. Makeita unia!
Lämmin tunnelma alkaa jo sisäänkäynnistä, kun pienen boutique-hotellin ovenavaaja muistaa nimesi ja muistuttaa ilmaisesta viinitarjoilusta illalla.
Lämmin tunnelma alkaa jo sisäänkäynnistä, kun pienen boutique-hotellin ovenavaaja muistaa nimesi ja muistuttaa ilmaisesta viinitarjoilusta illalla.
The Quin -hotellin intiimi hääsviitti kaksoissuihkuineen kutsuu rauhoittumaan kahdenkeskiseen hetkeen suurkaupungin sykkiessä 17 kerrosta alempana.
The Quin -hotellin intiimi hääsviitti kaksoissuihkuineen kutsuu rauhoittumaan kahdenkeskiseen hetkeen suurkaupungin sykkiessä 17 kerrosta alempana.

4x Romanttista New Yorkissa

1. Bar SixtyFive at Rainbow Room.

Empire State Building on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, mutta se saattaa olla hyvinkin ruuhkainen. Vältä jonot ja suunnista New Yorkin korkeimmalla sijaitsevaan terassibaariin, joka tarjoilee upeat näkymät yli kaupungin sekä ihastuttavia cocktaileja ja pikkupurtavaa.

2. The Loeb Boathouse.

Vietä romanttinen risteily Central Parkin järvellä ja nauti jälkeenpäin brunssi Boathousessa. Empire State Building on yksi New Yorkin suosituimmista nähtävyyksistä, mutta se saattaa olla hyvinkin ruuhkainen. Vältä jonot ja suunnista New Yorkin korkeimmalla sijaitsevaan terassibaariin, joka tarjoilee upeat näkymät yli kaupungin sekä ihastuttavia cocktaileja ja pikkupurtavaa.

3. Madison Square Garden

Jopa yli 20.000 ihmistä vetävä areena voi olla yllättävän romanttinen kokemus. Areenalla järjestetään lukuisia konsertteja ja kaikki New York Knicks -koripallojoukkueen, New York Rangers -jääkiekkojoukkueen kotipelit, WWE-turnauksia ja nyrkkeilyotteluita.

4. Luistelu Rockefeller Centerissä

Mikäli matkasi sattuu osumaan talviaikaan, kannattaa käydä luistelemassa kuuluisan Rockefeller Centerin luisteluradalla.

Vinkit antoi The Quin -hotellin myynti- ja markkinointipäällikkö Jacqueline Cox

Ikimuistoisia hääkuvauspaikkoja New Yorkissa

Taiteellisille

The MET (The Metropolitan Museum of Art) Guggenheim

Urbaaneille

DUMBO (kaupunginosa)

Coney Island

Times Square

Grand Central Station

High Line

NY Public Library

Romanttisille

Central Park

Okeha Castle

Brooklyn Botanic Gardens

The Loeb Boathouse

Huom! Joihinkin kohteisiin vaaditaan kuvauslupa. Tarkista tämä kohteiden nettisivuilta.