Viimeisin villitys

Ihanaa vihreää

Vihreä on nyt pop. Valitse valloittavaa vihreää juhlatilan somistukseen leikkokasveista suuriin huonekasveihin.

Juhlatilan ulkopuolellakin voi koristella kukin ja kasvein. Idea ja toteutus sekä kuva Tiina Pakkanen / Kukkakauppa Neilikka.
Juhlatilan ulkopuolellakin voi koristella kukin ja kasvein. Idea ja toteutus sekä kuva Tiina Pakkanen / Kukkakauppa Neilikka.

Sisustusmaailman puolelta on vain pieni hyppy häiden somistamisen maailmaan. Siksi viherkasvitrendit ovat valloittaneet myös hääsuunnittelijoiden ja häitään suunnittelevien parien ajatukset. Floristi ja yrittäjä Tiina Pakkanen Kukkakauppa Neilikasta on huomannut trendien vaikutuksen.

– Viherkasveja ostetaan yhä enemmän niin kotiin kuin juhliin. Ihmiset ovat kasveista kiinnostuneempia kuin koskaan. Erityisesti viherseinät ja ilmakasvit kasvattavat suosiotaan.

Villiä ja vapaata

Viherkasveilla saa näyttävyyttä edullisesti. Budjettitietoiset parit kiittävät. Osa kukista on kimpuissa korvattu jo tovin erilaisilla vihreillä. Kimput ovat Pakkasen mukaan reheviä ja rentoja. Juhlatilassa pöytäkukkaset ovat vaihtuneet osaltaan myös pelkkiin vihreisiin. Rohkeimmat tuovat juhlatilaan suuria viherkasveja. Niiden avulla tunnelmasta saadaan mihin tahansa tilaan sen tyylin mukainen.

– Kannattaa kääntyä kukka-alan ammattilaisen puoleen, jotta saa parhaat vinkit vihreiden käytöstä. Moni kukka tai vihreä saattaa olla itselle tuntematon, mutta kannattaa olla ennakkoluuloton ja ainakin harkita niiden käyttämistä.

Moni vihreä on siitäkin hyvä, ettei se kaipaa edes vettä ja kestää hienosti koko juhlan ajan.

– Tällöin toteutuskin voi olla normaalia villimpi. Kasveja voi laittaa melkein miten vain, kun ei tarvitse huolehtia niiden veden saannista, Tiina Pakkanen vinkkaa.

Rento, runsas ja boheemi ilme syntyy lautasliinojen ympärille kiedotuista kukkaservettirenkaista, jotka teetettiin Kukkakauppa Neilikassa. Renkaissa on käytetty erilaisia eukalyptuksia, ruskusta ja hortensiaa. Kuva Annamaria Väli-Klemelä /  @LifeLikeVino.
Rento, runsas ja boheemi ilme syntyy lautasliinojen ympärille kiedotuista kukkaservettirenkaista, jotka teetettiin Kukkakauppa Neilikassa. Renkaissa on käytetty erilaisia eukalyptuksia, ruskusta ja hortensiaa. Kuva Annamaria Väli-Klemelä / @LifeLikeVino.

Korvaa kukkasia kimpuissa ja asetelmissa näillä

asparagus (parsa)

eukalyptus

köynnösten varret

viherkasvien lehdet

mustikanvarvut

korallisaniainen

heinät

aglaomorpha (saniaisten sukua)

ruskus