Huoletonta ja rentoa 

hääsuunnittelua 

Hotellissa tai kartanossa järjestetty hääjuhla on oiva valinta kiireisille pareille ja erityisesti pienten lasten vanhemmille. Juhlat järjestyvät vähemmällä vaivalla ja melkein samalla budjetilla kuin suurimman osan itse tehden.

Jokainen häänsä itse järjestänyt tietää, miten paljon työtä juhlat loppujen lopuksi teettävät. Häidenalusviikot ovat täynnä palavereja, askartelua, ostoksia ja ylipäätään asioiden hoitamista. Muistettavia asioita on satoja. Yleensä eniten järjestettävää on häissä, jotka pidetään vuokratussa juhlatilassa. Paikan päälle on tuotava muun muassa pitopalvelu, koristelu, musiikki ja mahdollisesti valaistus. Näissä häissä on myös paljon taikaa, sillä näin melkein jokaisen yksityiskohdan saa hiottua mieleisekseen.

Viimeisenä iltana levätään

Mutta entä jos haluaisi päästä vähän helpommalla? Silloin kannattaa harkita all inclusive -häitä. Häitä, joissa juhlatila ottaa hoidettavakseen melkeinpä kaiken juhlaan liittyvän. Kihlapari huolehtii vain omasta pukeutumisestaan ja tulee sormuksineen paikalle.

– Suurin lisäarvo all inclusive -häissä on ajansäästö. Varsinkin viime metreillä saattaa tulla piikkejä, jolloin asiat kasaantuvat, ja hääparilla on itse tilaisuuden järjestämisen lisäksi monia muitakin asioita mietittävänään. Hääparin tehtävä on edellisenä iltana rauhoittua ja levätä, Jasmin Heikkilä Vanajanlinnasta vinkkaa.

Parin näköinen päivä

Anna ja Ville Sariola huokaisivat helpotuksesta tehdessään päätöksen häiden järjestämisestä Vanajanlinnassa. Kiireinen pariskunta on kesäaikaan melkein tauotta kiinni tivolitöissä, eikä aikaa muuhun juuri löydy.

– Se, että Vanajanlinna hoiti kaiken, oli meidän kannaltamme olennaisen tärkeää. Häästressi ja -paineet helpottuivat huomattavasti, kun huomasimme, että kaikki asiat saatiin järjestymään toiveidemme mukaan ilman suurempia ongelmia. Häitämme järjestäneet henkilöt tutustuivat meihin ja olivat aidosti kiinnostuneita tekemään päivästä meidän näköisemme.

Kaikki yhdessä paketissa

Vanajanlinna oli parin ykkösvalinta, ja sieltä löytyikin heille sopiva päivä. Aloituspalaverissa sovittiin suuret linjat, kuten alustava vierasmäärä ja tarvittavat juhlatilat. Yksityiskohdat viilattiin kuntoon juhlapaikan toimesta, ja pariin otettiin yhteyttä vain tarvittaessa.

– Tiesimme silti koko ajan, missä kohtaa valmisteluissa mentiin. Esitimme toiveita ja oikeastaan kaikki toteutuivat. Viinit ja menun kävimme valitsemassa paikan päällä.

Kaikki palvelut kattava juhlatila on usein siitäkin hyvä valinta, että yrityksellä on yleensä hyvät kontaktit alan muihin toimijoihin, kuten floristeihin ja bändeihin. Näihin Anna ja Villekin saivat apua, eikä aikaa muiden palveluiden valitsemiseen tarvinnut juurikaan käyttää.

Suunnittelija keventää taakkaa

Toinen hyvä vaihtoehto on antaa häänsä kokeneen hääsuunnittelijan käsiin. Hyvät verkostot ja saumaton yhteistyö sekä kokemus hääpäivän kulusta ovat lyömätön yhdistelmä juhlia järjestettäessä. Parhaimmassa tapauksessa suunnittelijan käyttäminen säästää aikaa lukemattomia tunteja ja saa teille hyviä pakettikokonaisuuksia jopa huokeammin. Kaikkein parasta on se, että te voitte vain kertoa toiveenne, jotka suunnittelija toteuttaa. Ruuhkavuosien keskellä järjestettyihin häihin ammattilainen on paikassaan.

”Vain sää stressasi”

Hääpäivän koittaessa Annaa ja Villeä hieman jännitti ja juhlan sujuminen suunnitelmien mukaan mietitytti alkuun. Kaikki sujui kuitenkin hienosti.

– Meitä ei häiritty kysymyksillä hääpäivän aikana kertaakaan. Jasmin ja Maarten Vanajanlinnasta olivat jo aiemmin kysyneet, ketkä ovat avainhenkilöitä, joiden kanssa he voivat päivän aikana keskustella. Me päädyimme siis stressaamaan hetken ainoastaan säästä, sillä meidät vihittiin ulkona. Onneksi sateet väistyivät juuri ajoissa!

Anna ja Ville kiittelevät vuolaasti juhlapaikan lisäksi kaasoja, bestmaneja ja seremoniamestaria. Heidän ansiostaan kaikki sujui saumattomasti. Seuraavana päivänä henkilökunta ja kaasot sekä bestmanit pakkasivat tärkeät tavarat talteen hääparin nauttiessa häiden jälkeisestä huumasta.

Suomessa on lukematon määrä juhlatiloja, jotka hoitavat tärkeän päivän järjestelyt alusta loppuun taitavasti. Jokaiselle parille löytyy takuulla omaan tyyliin sopiva paikka.

Annan ja Villen hääbudjetti oli 15–20.000 euroa.

Annan ja Villen häissä oli mykistävä yksityiskohta, Tivoli Sariolan Hevoskaruselli. Se ihastutti Vanajanlinnan etupihalla.
Annan ja Villen hääbudjetti oli 15–20.000 euroa. Annan ja Villen häissä oli mykistävä yksityiskohta, Tivoli Sariolan Hevoskaruselli. Se ihastutti Vanajanlinnan etupihalla.

Mitkä all inclusive -häät?

Häät, jotka järjestetään hotellissa, ravintolassa tai esimerkiksi kartanossa.

Hääpari voi antaa juhlansa järjestelyt osaavalle henkilökunnalle eikä heidän tarvitse murehtia ollenkaan esimerkiksi koristelusta.

All inclusive -häihin tulee juhlatilan puolesta ruoat ja juomat, jolloin niitä ei tarvitse (eikä voi) itse tuoda paikan päälle.

All inclusive -häiden hinta riippuu erityisesti tarjottavista ruoista ja juomista ja voi hyvin olla melkein sama kuin vuokratussa juhlatilassa järjestettyjen häiden. Erillistä vuokraa paikasta ei yleensä makseta, vaan se ”kuuluu hintaan”.

Etuina helppous, vaivattomuus ja stressittömyys.

Vapauttaa aikaa muullekin elämälle häitä lähestyvinä viikkoina.

Vanajanlinna

Kauneus syntyy yksityiskohdista…

Kokemuksemme häätilaisuuksista pian 20 vuoden ajalta on tehnyt meistä hääjärjestelyiden ammattilaisia, jotka osaavat huomioida pienimmätkin yksityiskohdat, joita ei välttämättä osaa ennalta ajatella.

Olemme hääparin rinnalla järjestelyiden alusta loppuun. Meiltä löytyvät vastaukset, ideat ja kumppanit – kaikki yhdellä kertaa.

…Kun kaikki on kohdallaan

Hääpari seurueineen voi saapua linnalle jo hääjuhlaa edeltävänä päivänä ja laskeutua onnelliseen tunnelmaan.

Ainutlaatuinen linnamiljöö puutarhoineen on kuin tehty unohtumattomien häiden kohteeksi.

Hotellihuoneet, sovitut menut, huolella valitut viinit, vihkipaikka, somisteet ja musiikki – kaikki valmiudessa kuin huomaamatta, helposti ja vaivattomasti.

…Ja vain täydellinen on riittävästi

Ainutkertaisena päivänä hääparin tehtävä on nauttia, tuntea olonsa mahdollisimman levolliseksi ja olla onnellisempia kuin koskaan.

Juuri siksi me olemme täällä teitä varten.

Vanajanlinnantie 485, 13330 Harviala, Hämeenlinna

Puh. 03 6102 200

vanajanlinna.fi

Instagram @hotellivanajanlinna

facebook.com/vanajanlinna

Valokuva Studio Lindell

tämä OSIO on Mainossisältöä

Krapi

Paras juhlamieli kaikille

Krapilla on pitkät perinteet ja vahva osaaminen häiden järjestämisessä. Krapin juhlapaketti sisältää kauniisti katetun juhlatilan elävillä kukilla, herkullisen aterian, alkumaljan & juhlakakkukahvit. Suomalainen huolenpito, avaimet käteen -palvelu, takaa kaikille parhaan juhlamielen paitsi h-hetkellä, myös sen jälkeen; kenenkään ei tarvitse jäädä töihin yöllä tai varata kalenteristaan koko viikonloppua pystytykseen ja purkuun.

Omat koristeet ja kukat ovat ilman muuta silti Krapille tervetulleita; juhla on juuri hääparin näköinen. Kuten ammattiosaamiseen kuuluu, asioista sovitaan ja niin päivästä tulee ikimuistoinen – vain turha univelka ja stressi puuttuvat.

Rantatie 2, 04310 Tuusula Puh. 09 274841 www.krapi.fi

facebook.com/krapihovi

Instagram @krapihovi

Valokuvat Pekka Holma

TÄMÄ OSIO ON MAINOSSISÄLTÖÄ

Break Sokos Hotel Koli

All Inclusive kansallismaisemassa

Kansallismaisemassa vietetty hääjuhla jättää lämpimän muiston sydämiin ikuisiksi ajoiksi.

Häävaraukseen voit yhdistää kampaukset, meikkaukset, ravintolapalvelut ja unohtumattoman hääyön hotellissamme Kolin vaaran laella. Vihkiminen voi tapahtua Kolin kallioilla Hiljaisuuden Temppelillä, luonnon alttarilla tai Kolin tunnelmallisessa kirkossa.

Hotellista löydät myös uniikin aikuisten kylpylän Koli Relax Span.

Hääyö Kolin taianomaisen luonnon ympäröimänä, äitimaan syleilyssä on maagisen upea kokemus.

Anna meidän loihtia täydelliset juhlat juuri sinulle ja rakkaallesi!

Break Sokos Hotel Koli

Ylä-Kolintie 39, 83960 Koli

Puh. 020 1234 662, sales.koli@sokoshotels.fi

www.sokoshotels.fi, www.koli.fi

Valokuvat Miska Photography

tämä OSIO on Mainossisältöä

Ruuhkavuosien keskellä järjestettyihin häihin ammattilainen on paikassaan.