Rouheaa
rustiikkia

Latohäiden tunnelman takaavat maanläheiset sävyt ja luonnolliset materiaalivalinnat.

Karun kaunis hää­kakku kiinnittää huomion, naked cake huipentaa rustiikin hääjuhlan! Kakun valmisti Lifestyle Casalen.

Edulliset mutta sitäkin sievemmät maljakot saat, kun sujautat paperipussin sisään kapean hillopurkin tai pienen lasipullon. Tasapohjaiset, kahvipussityyliset paperipussit asettuvat siististi. Paperipussit Sinelli. Käsin tekstattu yksinkertainen plaseerauskortti on kiinnitetty söpösti viinilasin reunaan pienellä pyykkipojalla.

Kokoa puinen kerros­tarjotin herkuille koivukiekoista. Kiinnitä reiälliset puukiekot sahattuihin oksanpätkiin puutapeilla. Koivukiekkoja myy Sinelli. Gojimarja-pistaasi­pähkinäherkut, suklaa-­mustikkawhoopiet ja suklaakeksit leipoi Lifestyle Casalen.

Itse tehty kutsu käärittiin juutti­narulla pakettiin.

Loihdi juhlapaikalle ihanaa laventelintuoksua. Kiedo ruukku­laventelit paketointi­paperiin ja solmi paperi­nauhalla.

Vienosti tuoksuvan juhlaviirin teet mustikanvarvuista ja kuivatuista laventeleista. Sido pienet kimput juuttinarulla ja solmi ne paksumpaan juuttinaruun roikkumaan. Viiriin solmittiin myös pieniä juuttipusseja, joihin voi sujauttaa tuoksuvia yrttejä. Juuttikankaiset pussit 1,70 e, Now and Forever.

Vallaton hääkimppu sidottiin vaaleanpunaisista ruusuista, laventelinkukinnoista ja unikon siemenkodista. Kimppua elävöittävät kesäiset pihamaan kasvit, kuten jasmike, mustikka, vadelma ja saniaiset. Morsiuskimpun sitoi Nonna Sjöberg, Sisters in Bloom Kukka- ja Juhlapalvelu. Palmikoitu juuttinyöri ja puinen lankarulla, Sinelli.

Kauniin kutsun suunnitteli ja painoi Pappery, hinta 3,40 e/kpl

”Anoppi joraa”, ”Sormusta ihastellaan”, ”Hääpari suutelee”, ”Morsian riisuu kengät" Vauhdikas hääbingo pitää vieraat valppaina koko juhlapäivän ajan. Bongaa viiden suora joko vaakaan, pystyyn tai vinoittain ja huuda BINGO! Bingolaput tulostettiin vahvalle vanhanajan paketti­paperille, joka löytyi Variston Sinellistä.

Hawkhillin Klubitalo Vihdin Tervalammella tarjoaa autenttiset puitteet latohäille.

Morsiamen herkkä Havana-pitsipuku Cymbelineltä, 1.689 e, Stilissima. Kengät Perfect Esta, 99 e, Stilissima. Kukkakimppu Sisters in Bloom.

Luo metsäinen pöytäkoristelu

Luonnonmukainen kattaus toteutettiin edullisin materiaalein. Rahaa ei juurikaan kulu, kun näet vaivaa kasvien, pullojen ja purkkien keräämisessä. Harmoniaa kattaukseen antavat yksinkertaiset elementit ja niukka väriskaala. Rustiikkeina pöytälevyinä toimivat vanhat ovet. Runsautta tuovat rehevät luonnonkasvit ja juhlavuutta valkoiset pellavalautasliinat, jotka katettiin lautasten alle. Katelautasen päälle aseteltiin metsäsaniainen. Kruunukynttilät istutettiin viinipulloihin, mustikanvarpujen ja koiranput­kien maljakkoina toimivat hillo­purkit. Vaihtelevuutta kat­taukseen saat sujauttamalla osan maljakoista paperipusseihin.

Rohkea sulhanen pukeutuu teemaan sopivaan ruututakkiin, 369 e, Ted Baker. Vieheeksi nippu laventelia, Sisters in Bloom.

Tyylikäs tummansininen villakangastakki, 429 e, Hugo Boss. Morsiuskimppuun natsaava ruusuviehe Sisters in Bloom.

Vieraille varattuun pieneen paperipussiin kätkettiin kesäkukkien siemeniä. Myöhemmin siemenistä kasvavat kukat muistuttavat häävieraita mukavasta juhlapäivästä. Pienille juhlavieraille voi pussiin sujauttaa vaikka muutaman värikynän, pienen värityskuvan sekä namuja.

Tee itse!

Kauniisti harmaantuneesta laudasta saat juhlan teemaan sopivat tienvarsikyltit. Kirjainsabluunan avulla tekstaus käy leikiten! Sabluuna ja askartelumaali, Sinelli.

Hääparien toiveina on yhä useammin lahjoja, jotka mahtuvat kätevästi kirjekuoreen. Rakenna arvokkaille lahjakuorille kaunis laskupaikka lahjapöydälle. Kangastagit ja kirjainsabluuna Sinellistä.

Hääpöytäkirja

Hääparin on mukava muistella unohtumatonta päiväänsä jälkikäteen lueskellen hääpöytäkirjoja, joihin vieraiden toivotaan kirjoittavan mieleenpainuvia muistoja hääparista, pöydän kuumimpia puheenaiheita, onnentoivotuksia, runoja ja muita terveisiä. Myös piirustukset, runot ja mietelmät kuuluvat hääpöytäkirjan aineistoon. Kirjojen ideasta kannattaa informoida vieraita heti juhlan alkuvaiheessa, jolloin pöytäkirjan aiheet avaavat pöytäkeskustelua ja rentouttavat tunnelmaa.

Kutsukortti

Tarvitset

ekokorttipohjia, 14 x 14 cm

ekopaperia

mintunsävyistä paperia

minikirjekuoria, ruskeita

neliökirjekuoria, ekopaperia

kaksipuoleista teippiä

tulostimen

juuttinarua

paperileikkurin

Tee näin!

Suunnittele oma kutsuteksti siten, että se mahtuu 12 x 12 cm alueelle. Käytä erikokoisia kirjasintyylejä, näin saat tekstiin näyttävyyttä. Kirjasintyylejä voi ladata ilmaiseksi yksityiskäyttöön, lataussivustoja löydät netistä esimerkiksi hakusanoilla "free fonts". Tulosta teksti ekopaperille. Leikkaa 12 x 12 cm neliö. Suorat reunat paperiin saat käyttämällä paperileikkuria. Leikkaa mintunsävyisestä paperista 13 x 13 cm. Teippaa paperit päällekkäin ekokorttipohjalle. Kokoa ajo-ohjeet, lahjatoiveet ja muut viestit kutsutuille pieneen minikokoiseen kirjekuoreen. Tee kortista ja kirjekuoresta paketti solmimalla juuttinarulla. Pieni sydän leikattiin käsin saksilla, mutta askartelukaupoista löytyy myös paperin leikkaamiseen tarkoitettuja sydänaiheisia kuvioleikkureita.