Loistoidea

Kimppu sai naisen kyyneliin

Porvoolaisen Marie Orren morsiuskimpun suunnitteli ja sitoi hänelle oma sulho Jarno Orre yhteistyössä floristin kanssa. YLLÄTYSkimpun morsian näki vasta juuri ennen vihkimistä.

Marie ja Jarno Orrelle oli tärkeää, että heidän hääpäivänsä olisi omaperäinen. Kihlasormukset he olivat takoneet toisilleen itse, ja nimien sijaan he painoivat sormuksiin sormenjälkensä. Häät pidettäisiin ranskalais-italialaisella vintage-teemalla ja kirkosta lähdettäisiin hääpaikalle auton sijaan vossikalla.

Kun hääpari tapasi floristi Minna Penttalan Penttala Floral Designista, ehdotti hän pariskunnalle, että sulhanen sitoisi morsiuskimpun itse. Entisaikaan kimppu oli sulhasen lahja morsiamelle, ja näin pariskunta saisi elvyttää vanhan perinteen uudella tavalla. Jarno innostui ideasta. Sovittiin, että Marie kokoaa kuvaston hyvistä ja huonoista kimpuista, jonka pohjalta Jarno ja Minna suunnittelisivat kimpun. Näin kimppu olisi Jarnon ja Minnan näkemys ja toteutus Marien toiveista.

Jarno ja floristi Minna sopivat, että kimppu sidottaisiin häitä edeltävänä päivänä. Minna keräsi sovitut materiaalit valmiiksi odottamaan. Niissä otettiin huomioon Marien omat, tummat värit sekä runsashelmainen puku, jotta kimppu korostaisi sitä sopivalla tavalla.

– Kukkatietämykseni rajoittui ennen Minnan tapaamista lähinnä ruohonleikkurin alle jääneisiin kukkiin, mutta Minnan erinomaisella opastuksella kimpun sidonta ei ollutkaan kovin vaikeaa. Vähän sorminäppäryyttä se vaati, mutta keskittyminen oli tärkeintä, Jarno pohtii.

Kun kimpusta oli jo kaksi kolmannesta valmiina, ympärille lisättiin vielä kukkia muhkeuttamaan kimppua. Kimppuun sidottiin myös perinteiset ”jotain uutta, vanhaa, sinistä ja lainattua”.

– Koristeet piti sitoa tiukasti kiinni langalla, jotta ne eivät irtoaisi tunteikkaan morsiamen käsittelyssä, muistelee Jarno.

Marie näki valmiin kimpun vasta juuri ennen alttarille astumista.

– Kimppu oli oikeasti kaunein näkemäni! Jarno ei ollut harrastanut kukkien tuomista, ja tämä kimppu korvasi kaikki ne valmiit ruusukimput, jotka minulta oli jäänyt saamatta. Taisi siinä pari kyyneltäkin vierähtää, muistelee Marie.

Pari vei kimpun kuivattavaksi heti häiden jälkeisenä päivänä, ja nyt se koristaa seinälle kehystettynä yhteistä kotia.