Kaunis katse

Luonnonmukainen kasvohoito kirkastaa kasvot, avaa silmät ja antaa levollisen mielen.

Teksti Sari Yli-Salomäki kuvat Liina Toiviainen

Helsingin Kruununhaassa sijaitsevan hoitola Balanzan kylttiin ilmaantui alkuvuodesta etuliite eko. Uteliaisuuteni on herännyt ja päätän lähteä selvittämään, millaisia ekohoidot käytännössä ovat.

– Teemme kaikki kasvohoidot Yhdysvalloissa kehitetyllä Shankara-ekokosmetiikalla. Shankara perustuu intialaiseen ayurvedaan, jossa iho on jaettu vata-, pitta- tai kapha-tyyppeihin tai niiden yhdistelmiin. Hoidoissa käytettävät tuotteet valitaan aina asiakkaan ihotyypin mukaan, kertoo Cidesco-ekokosmetologi Annina Elonen.

Ihoa kannattaa kohdella rakkaudella. Olet mitä syöt ja myös sitä, mitä imeytät ihoosi. Luonnonkosmetiikka, joka sisältää turvallisia, lähes pelkästään luonnollista alkuperää olevia ihoa ravitsevia raaka-aineita, kasvaa voimakkaasti ympäri maailmaa.

Mausteisten tuoksujen maailma

Parhaiten ekohoidon salat selviävät testaamalla. Hektisen työviikon päätteeksi asetun hoitopöydälle, ja 98 euroa maksavan kasvohoidon aluksi kasvot puhdistetaan kosteuttavalla puhdistusgeelillä. Elonen toteaa ihotyyppini olevan vata eli hieman kuiva ja herkkä.

Ihoa kirkastava ja nostava, silmät avaava kasvohoito etenee miellyttävästi lymfan ja koneellisen lifting-hoidon kautta kuorintaan. Kosteuttavista seerumeista ja naamiosta tulvii upeita eteeristen öljyjen tuoksuja sisältäen hunajaa, kardemummaa ja intialaisia uutettuja yrttejä, jotka rauhoittavat ja palauttavat työasioissa laukkaavia ajatuksia tähän hetkeen ja tilaan. Rentouden tunnetta lisää myös taivaallinen käsihieronta.

Vielä illalla nukkumaan mennessäni tunnen hoidon lopuksi levitetyn voiteen hellivän kasvojani, enkä raaski puhdistaa sitä pois ennen aamua. Manteli-, avokado- ja seesaminsiemenöljyn sekoitus sekä lukuisat intialaiset yrtit tuudittavat minut syvään uneen.

Voiteista tulvii upeita eteeristen öljyjen tuoksuja

Kasvot kirkkaiksi

Jokainen nainen haluaa hääpäivänään olla kaunis, joten hyvään oloon ja kauneudenhoitoon kannattaa panostaa ajoissa. Viimeinen kasvohoito on hyvä tehdä noin kolme päivää ennen h-hetkeä, mutta kosmetologin puoleen kannattaa kääntyä viimeistään kolme kuukautta ennen. Parin viikon välein tehtävien hoitojen aikana tarkkaillaan, miten iho reagoi erilaisiin vaikuttaviin aineisiin ja mitkä ovat parhaat menetelmät. Mikäli syväpuhdistukselle on tarvetta, se tulee tehdä viimeistään pari viikkoa ennen juhlapäivää. Hoitojen lomassa asiantuntija neuvoo morsiamelle sopivat hoitorutiinit ja hyvinvointivinkit.

– Iso osa ihon kauneudesta tulee sisältäpäin, joten paljon on kiinni siitä mitä syömme ja miten elämme. Annan mielelläni vinkkejä asiakkailleni, ja rakastan työtäni, koska näen luonnonkosmetiikan hyvää tekevät vaikutukset konkreettisesti päivittäin, Annina Elonen summaa.

Kasvonaamion vaikuttaessa asiakas saa rentouttavan käsihieronnan.
Kasvonaamion vaikuttaessa asiakas saa rentouttavan käsihieronnan.
Hoidon alussa ekokosmetologi Annina Elonen tekee koneellisen lymfan, jotta nesteet lähtevät liikkeelle.
Hoidon alussa ekokosmetologi Annina Elonen tekee koneellisen lymfan, jotta nesteet lähtevät liikkeelle.