Pääkirjoitus

Häät tekevät hyvää

Tätä numeroa suunnitellessamme hullaannuimme lähituotteista ja kotimaisesta työstä. Luomusta ja luonnonkosmetiikasta. Kierrätyksestä ja ekologisuudesta. Lähdimme maalle, suomalaisen luonnon keskelle. Yritimme löytää vastauksia kysymykseen, miten voi järjestää hyvät häät.

Emmi ja Matias onnistuivat ujuttamaan ekohenkisen elämäntyylinsä luontevaksi osaksi häitä, jotka vietettiin Sodankylän Syväjärvellä, lue alkaen s. 128. Vihreät valinnat ja luonnon kunnioitus olivat parille itsestään selviä valintoja, mutta tiukkapipoisiksi hekään eivät ryhtyneet.

Ekologisuus ja eettisyys saattavat mietityttää monia hääjärjestelyjen keskellä. Onko esimerkiksi hääpuvun ostaminen turhaa kulutusjuhlaa? Ei minusta! Elämä olisi merkityksetöntä ilman juhlahetkiä, joten hääpäivänä jokaisella on oikeus toteuttaa haaveensa. Uudenkaan puvun hiilijalanjälki ei loppujen lopuksi ole kovin suuri kun muistaa, että hääpukuja ei yleensä osteta kuin yksi koko elämän aikana. Jokapäiväisillä ja toistuvilla arjen valinnoilla on paljon suurempi vaikutus. Ekologisuutta korostava voi tietenkin ostaa puvun käytettynä tai vuokrata sen, eettisesti hyvä vaihtoehto on myös teettää puku kierrätysmateriaaleista tai luomukankaista lähiompelijalla. Lue miten neljä morsianta löysi sen oikean, s. 32.

Kotimaista designia ja lähellä tehtävää työtä suosimalla voi tehdä paljon hyvää! On laskettu, että jos jokainen meistä ostaisi joka kuukausi 10 eurolla lisää suomalaisia tuotteita ja palveluita, Suomeen syntyisi vuosittain 10.000 uutta työpaikkaa. Häät ovat mainio mahdollisuus vaikuttaa, ja tästä numerosta löydät ihania esimerkkejä niin kotimaisista kuin ekologisistakin vaihtoehdoista toteuttaa juurevat häät. Eiköhän siis ryhdytä yhdessä hyviin talkoisiin – häätalkoisiin!

päätoimittaja

Häät on kotimainen

Tiesitkö että Häät-lehti ja Häät.fi
ovat täysin kotimaisia, Sari Yli-Salomäen 1993 perustaman perheyhtiö Editus Oy:n tuotteita. Häät-lehdelle on myönnetty Avainlippu-tunnus, sillä toimitustyö, kuvaukset,
taitto ja painatus tehdään
kokonaan Suomessa.

Lukijoiden vinkit


Luonnonlapsi

Rento ja huoleton luonnonlapsilook on juuri sellainen, jonka haluan itsellenikin ensi elokuussa juhlittaviin häihimme. Muotikuvien rustiikkinen tunnelma, huoleton lettikampaus ja pitsinen hääpuku ovat moderni ja raikas yhdistelmä, jota tullaan varmasti näkemään paljon tulevan kesän morsiusmuodissa.

Tuulia Espoosta kirjoittaa blogia
EI OLE KAUAN ETTÄ ON KESÄ
eiolekauan.blogspot.fi

Rouheaa rustiikkia

Rustiikkiteemasta lainaamme omiin häihimme ainakin luonnonkukilla piristettyjä pöytäasetelmia ja supersuloisia kangasviirejä teemaväreissä. Mökin puuliiteristä pelastettu vanha lankunpätkä puolestaan saa uuden elämän tienvarsikylttien materiaalina. Jotain vanhaa ja lainattua on helppo ujuttaa mukaan myös hääpaikan koristeluun!

Anna Vaasasta kirjoittaa blogia
MORSIAN SILLÄ RAJALLA
morsianrajalla.blogspot.fi

Rempseät ekohäät

DIY ja tuunaus ovat todella pinnalla nyt, joten artikkeli Emmin ja Matiaksen ekohäistä oli mielenkiintoista luettavaa! Kiva on huomata, että myös käytetystä saa tuunattua kaunista ja tyylikästä. Aihe on minulle vieläpä erittäin ajankohtainen, sillä ihan pian pitäisi aloittaa hääkoristeaskartelut myös omiin häihin!

Nelli Joensuusta kirjoittaa blogia
BORN TO BE YOUR BRIDE
nellinhaablogi.blogspot.fi