Hääpäivän tärkein henkilö?

Mistä on hyvät hääkuvat tehty? Rakkaudesta, lupauksesta, suudelmista, Halauksista, onnen kyyneleistä…

Haluan tuoda kaikki nämä tunteet hääkuviin, kertoo Vuoden Hääkuva 2014 -kisan voittanut valokuvaaja Irina Kolomijets.

Haussa hyvä henkilökemia

Valokuvat ovat ainoa konkreettinen asia, mitä hääpäivästä jää käteen. Niiden ottaminen kannattaakin uskoa ammattilaisen tehtäväksi; hääpäivän tunnelmiin voi silloin palata hyvillä mielillä jatkossakin.

Parasta tulosta syntyy, kun ­löytää­­ häävalokuvaajan, jonka aikaisempien töiden tyyli miellyttää. Tyyliäkin tärkeämpää saattaa olla henkilökemia. Kuvaajien juttusilla voi etukäteen käydä rohkeasti, ja heidät voi kokea hääpäivän stressin keskellä ­"kyvykkääksi ystäviksi", joilla on kokemusta ja ­muuntautumiskykyä.

Pönötystä ei tarvitse pelätä

Asiakkaan itsensä ei tarvitse osata poseerata, vaan kuvaaja on ohjaaja, joka osaa asetella kuvattavansa parhaat puolet esiin monella tyylillä, herkästi tai vauhdikkaas-
ti. Lähestyvän vihkimisen jännitys ­väistyy hetkeksi, kun kuvaaja pyytää tekemään asioita, jotka aiheuttavat hymyt kaikkien huulille.

Ammattilainen myös tuntee kalustonsa, joten esimerkiksi miljöökuvauksessa sen säätelyyn mahdollisesti nopeastikin muuttuvassa säätilassa ei kulu aikaa. Parasta tulosta tuottavana pidetään edeltävällä viikolla illan kauniissa valossa kuvattuja miljöökuvia.

Monet hääparit tilaavat nykyään hääpäivän yksityiskohdat dokumentoivan fotojournalistisen kuvauksen. Tällöin hääpari vieraineen tallennetaan tapahtumiin suuremmin puuttumatta.

Olet ammattivalokuvaajan arvoinen