Mihin kului
eniten rahaa?

Häiden hintalappuun vaikuttaa vieraiden määrän lisäksi se, mihin hääpari haluaa satsata. Neljä paria paljastaa, mihin rahaa kului eniten.

KOONNUT MIIA KÄRNÄ

Tanja & Antti

7.6.2014 Salo

Eniten maksoi pitopalvelu, vaikka onneksi hoksasimme, että sulhasen metsästysharrastuksen myötä meillä oli lihat omasta takaa. Tarjoilut seitsemällekymmenelleviidelle maksoivat silti noin 1.700 euroa. Hintaan sisältyi alkuruuat, pääruoka, leivät ja alkoholittomat ruokajuomat sekä hääkakku. Pitopalvelun emännän lisäksi häissä työskenteli kokki ja kaksi tarjoilijaa. Meitä hieman jännitti, että millaista liharuokaa kasvisruuistaan tunnettu emäntä loihtisi, mutta riistakäristys ja lapsivieraiden hirvipullat olivat tosi hyviä!

Sonja & Heikki

8.3.2014 Enontekiö

Kukkaroamme verotti eniten juhlapaikan vuokra ja ruokailu, jotka kuuluivat samaan pakettiin. Aluksi mietimme myös sitä vaihtoehtoa, että olisimme tehneet kaiken itse, mutta päädyimme lopulta tuttuun ja luotettavaan ravintolapalveluyritykseen. Kokkimorsian pääsi näin helpommalla. Alkujuomat, ruuat, salaatit ja ruokajuomat sekä täytekakku 45 vieraalle maksoivat noin 1.800 euroa. Mielestämme se oli hyvin kohtuullinen summa.

Elīne & Petri

5.6.2014 Riika

Meidät vihittiin Latviassa ja juhlat pidimme Suomessa. Eniten kustansikin reissaaminen ja vihkimiseen liittyvät paperit käännöksineen. Ensin kävimme esittämässä esteettömyystodistukset henkilökohtaisesti Riiassa, ja toinen pyrähdys tehtiin vihkimisen merkeissä. Jälkikäteen selvisi, että maistraatista saamamme ohjeet olivat olleet väärät. Latviankielinen vihkitodistuksemme oli kyllä todistettu oikeaksi, käännätetty ja todistettu käännös oikeaksi ja hommattu leima paperiin, mutta leima olikin kopiossa eikä alkuperäisessä vihkitodistuksessa. Nyt edessämme on siis vielä kolmas reissu Latviaan. Yhteensä matkustaminen, vihkimiseen liittyvät todistukset sekä henkilöpapereiden uusiminen tulee maksamaan noin
2.500 euroa.

Sisko & Jaakko

14.3.2014 Rovaniemi

Parhaiten meidän häistämme tienasi sormusliike, sillä hankimme kihla- ja vihkisormukset molemmille samasta liikkeestä. Toiseksi eniten nettosi pitopalveluyrittäjä, ja hän oli kyllä jokaisen euronsa ansainnut. Ammattilaisen käsissä kaikki sujui kuin itsestään. Se oli hauska päivä kaikille.

Pitopalvelulasku kuriin

– Catering-yrityksen työtä helpottaa, kun hääpaikan järjestelyt, pöytäjärjestykset, kattaukset ja koristelut ovat valmiina, ja vaikkapa kaaso ja bestman huolehtivat loppusiivouksesta. Kahvileivät ja täytekakut voit tehdä itse, mutta jos tuot omat lihat, tuo ne valmiiksi leikattuina. Kesällä kannattaa muistaa, että somistukset saa suoraan luonnosta, vinkkaa Sauli Saarijärvi Kiireen Rajalta Ranualta.