Kuvissa tunnetta ja taidetta

Hääkuvauksen tyylit ja tavat vaihtelevat, mutta hääkuvauksen perinne säilyy. Kukapa ei haluaisi ikuistaa yhtä elämänsä ikimuistoisimmista päivistä valokuviin? Kurkataanpa hääkuvauksen trendeihin!

Klassinen studiossa otettu hääpotrettikin pitää edelleen pintansa, mutta vuosien saatossa se on saanut useita haastajia. Miljöössä otetut hääkuvat ovatkin tänä päivänä jo enemmän sääntö kuin poikkeus, ja suomalainen luonto eri vuodenaikoineen tarjoaa ainutlaatuisia taustoja hääkuviin.

Miljöökuvaus on paljon muutakin kuin vehreitä puistomaisemia ja auringonlaskuja. Hääkuvissa voi hyödyntää rohkeasti myös urbaaneja kaupunkimaisemia ja rakennusten sisätiloja. Maailmalla palkituista hääkuvista löytyy paljon sellaisia kuvia, joissa hääpari on jopa vähän sivuosassa upean ympäristön rinnalla, mutta se ei lainkaan haittaa, vaan kuvat ovat silti todella tunnelmallisia hääkuvia.

Kuvaukseen pitää varata tarpeeksi aikaa, ja vähänkin erikoisempia toiveita kannattaa miettiä toteutettavaksi jo vaikkapa koekampauspäivänä. Ennen häitä tehtävä kuvaus tarjoaa mahdollisuuden tallentaa myös first look -kuvat rauhassa ja morsiamelle tilaisuuden viettää kaksi päivää prinsessana!

Potrettihääkuvauksen rinnalla on nykyään vahvasti myös dokumentaarinen hääkuvaus, jossa kuvaaja seuraa hääparin mukana koko hääpäivän ajan ja kameraan tallentuu upeita hetkiä hääjuhlien humusta.

Valokuvaaja on häihin tarvittava ammattilainen siinä missä morsiuspukuliike, floristi tai pitopalvelu, joten itseä miellyttävän hääkuvaajan löytämiseen kannattaa häävalmistelujen lomassa uhrata aikaa ja olla liikkeellä ajoissa, sillä suosittujen hääkuvaajien varauskalenterit täyttyvät nopeasti.