Get the look

Hurmaavat ilopillerit

Ohjelmanumeroita, puuhastelua ja herkkua. Näistä on tehty onnistunut hääjuhla, jossa naperot viihtyvät.

KOONNUT TANJA HAKALA

Minityypit messiin!

Kun pienten lasten vanhemmat suunnittelevat häitä, kannattaa kaikesta tehdä mahdollisimman iisiä ja joustavaa. Parhaiten se sujuu, kun ottaa piltit mukaan järjestelyihin ja itse juhlaan sekä unohtaa liiallisen stressaamisen kaiken täydellisyydestä. Rennoimmat ja rohkeimmat suunnittelevat myös häämatkan lasten ehdoilla.

Teksti Tanja Hakala

Naamiaiset! Hanki lastenhuoneeseen naamiaisia varten rekvisiittaa, kuten pantoja, naamareita ja pukuja. Anna lasten pukeutua ja leikkiä. Ohjelmanumeroon on hyvä varata aikuinen valvomaan ja auttamaan lasten puuhastelua.

Leffaan! Jos juhlapaikan tilat sallivat, järjestä erilliseen huoneeseen lapsille lyhyt leffaelämys. Valkokankaalta katsottu puolituntinen ohjelma popparikippa sylissä on huikea elämys pienille. Muista huomioida lasten iät ja kertoa mahdollisuudesta etukäteen jo kutsussa tai juhlainfossa.

Sisustussuunnittelija Emilia Åman tietää kaikki niksit ja vinkit lasten viihtymiseen, kun tulee puhe sisustamisesta ja leikkikaluista. Hänen oman yrityksensä Sisustussuunnittelu Emilia Kareninan tuotteisiin kuuluvat muun muassa hauskat palikat ja tiipiit. Kaikki on tietenkin suunniteltu visuaalisuus mielessä pitäen. Juhlatilassa otetaan lapset huomioon, ja sen saa onnistumaan helposti juhlien tyyliä mukaillen.

– Lasten leikkipaikan saa sovitettua helpoiten hääteemaan väreillä. Sovitut teemavärit voivat toimia leikkipaikan sisustuksessa kuten tyynyissä ja vilteissä.

Emilia Åmanin vinkit leikkipaikan luomiseen

Järjestä leikkipaikka juhlatilan yhteyteen niin, että vanhempien on helppo vahtia lapsia sivusilmällä jäämättä paitsi ohjelmasta.

Erillinen huone sopii parhaiten. Silloin lelut ja rekvisiitta pysyvät omalla paikallaan.

Varaa tyhjää lattiapinta-alaa leikkimiseen.

Kestävät rakennuspalikat, junaradat ja isot legot ovat nappivalintoja naperoille.

Varaa rauhoittumiseen oma tila, kuten teltta tai tiipii. Levitä sen sisään pehmeitä vilttejä ja laita koreihin lastenkirjoja.