Get the look

Anna häälahjalle mahdollisuus

Parhaimmillaan häälahja on ikuinen muisto sekä hääpäivästä että lahjan antajasta. Poimi talteen omat suosikit ja kokoa niistä sähköinen tai perinteinen lista.

KOONNUT TANJA HAKALA

SYDÄNSYMBOLILLA MERKITYT OSIOT OVAT MAINOSSISÄLTÖÄ

KOLUMNI

Kadotettu perinne

Me toivoimme häälahjaksi rahaa. Rahalla maksoimme häämatkan Korfulle ja muutaman isomman hankinnan kotiin. Muistan aina sekä matkan että nuo hankinnat. Saimme myös muutaman häälahjan, ihan konkreettisen paketin. Ihanaa! Yksi niistä oli ystäväni itse tekemä, huovutettu valokoriste. Se on meillä edelleen, nyt mökillä takan päällä. Vähän jäi harmittamaan, että mitä muuta olisimme saaneetkaan, jos emme olisi niin painavasti toivoneet vain rahaa?

Ymmärrän, että rahaa toivomalla parit välttyvät saamasta turhaa tavaraa, jota he eivät tarvitse. Lahjalista muuten auttaa tässä. Listalle voi koota toiveet, jotka voivat olla astioista häämatkalla tapahtuvaan syvänmerensukellukseen. Mitäpä jos mukaan ujuttaisi toiveen saada käsintehtyjä muistoja kotiin? Jokaisen suvussa ja ystäväpiirissä on takuulla huippulahjakkaita käsityöihmisiä. Nämä lahjat tallentuvat sydämiin ja vievät aina mukanaan häiden tunnelmaan.

Ovatko häälahjat katoava perinne? Uskaltaako joku vielä ostaa parille perinteisen lahjan? Minä todella toivon, että uskaltaa. Uskaltakaa siis toivoa ja uskaltakaa antaa ikimuistoisia lahjoja. Rahalla voi ostaa itse mieluista, mutta siitä puuttuu tunne. Se tunne, minkä lahjan antaja on teille siirtänyt jo lahjaa valitessaan ja sen huolellisesti paketoidessaan.

Tanja Hakala Häät-tiimistä