Loihdi maalaishenkiset pöytäkoristeet häihin kierrättämällä

Persoonallisiin häiden pöytäasetelmiin ei tarvitse tuhlata liikoja. Hitunen kekseliäisyyttä ja hääaskarteluintoa riittää. Suunnitellessasi hääkoristelua katso ympärillesi uusin silmin. Kaappien kätköistä ja ystävien laatikoista voit löytää juuri teidän häihinne sopivat omaperäiset somisteet. Keräämällä ja kierrättämällä loihdit edulliset ja omaperäiset pöytäkoristelut.

Erikokoisilla ja -muotoisilla lasiastioilla saat vaihtelua ja näyttävyyttä asetelmaan.
Erikokoisilla ja -muotoisilla lasiastioilla saat vaihtelua ja näyttävyyttä asetelmaan.

Lasisen kaunista ja kevyttä

Käytä erikokoisia laseja ja kaada pohjalle vettä. Kokoa harsokukkaa pieniksi kimpuiksi mataliin lasipurkkeihin. Katko yksittäisiä erisävyisiä neilikoita pulloihin tai kokoa muutaman kukan kimppuihin laakeampiin astioihin. Pöytänumeron saat kätevästi korkean pullon kaulaan. Leikkaa kukkien sävyyn sopivasta kartongista tagi, tekstaa numero ja sido pellavanarulla pullonkaulaan.

Pöydän keskiosaan koottu runsas kukka-asetelma on varma katseenvangitsija hääpöydässä. Kerää sukulaisten ja ystävien lasipurkki ja -pullovarastot talteen, ja kokoa niistä edulliset asetelmat hääpöytiin. Näyttävyyttä saat lisäämällä leikko- ja harsokukkia tai erilaisia heiniä.

Geelikynä Sinelli, kukat Huiskula.

Kukka-asetelmia lasipulloihin

Tarvitset

lasipurkkeja ja -pulloja
harsokukkaa
neilikoita
kartonkia
valkoinen tussi
pellavanarua

Karkinvärinen yllätys

Kierrätetyistä säilyketölkeistä syntyy sähäkkä pöytäkoristelu masking tape -teippien avulla. Teipeillä saat näppärästi koristeltua niin tölkit, kynttilöiden metallikannan kuin tehtyä kaitaliinankin. Maalarinteippiä muistuttavilla koristeteipeillä voit huoletta koristella juhlapaikkaa, ne eivät tahmaa tai tahraa. Koristeluun käytettiin Teippitarhan koristelusettiä leveä polka dot iso (ompunvihreä) masking tape, jossa on viisi eriväristä teippirullaa, ja jokaisessa rullassa 10 metriä teippiä.

Teipit Teippitarha, rantakivet Kekkilä, omenanvihreät kynttilät Pentik.

Masking tape -teippejä on suuri valikoima, joten jokaiseen teemaan löytyy varmasti sopivanväriset teipit. Teippirullat ovat niin riittoisia, että jo yhdellä rullalla koristelet isommatkin juhlat. Teippaa tölkit haluamallasi tavalla. Istuta mehikasvit isoihin tölkkeihin, juhlien ajan ne pärjäävät hyvin ilman multaa ja vettä. Pienemmät tölkit sopivat ison tuikkukynttilän alustaksi. Myös tuikkuja voit halutessasi koristaa teipeillä. Jos koristelet teipeillä myös pöytäliinat, kannattaa työhön varata useampi teippirulla. Ripottele pöytiin lopuksi pestyjä rantakiviä.

Vieraat saavat mukaansa oman kasvin muistoksi juhlasta. Vaihtamalla masking tape -teippien värejä luot helposti erilaisen tunnelman. Tässä kattauksessa käytettiin kirkkaita neonvärisiä teippejä.

Kierrätetyt säilyketölkit

Tarvitset

 isoja ja pieniä säilyketölkkejä
masking tape -teippejä
mehikasveja
isoja tuikkukynttilöitä
luonnonkiviä

Masking tape on japanilainen riisipaperista tehty teippi, joka on japanilaiseen tapaan laadukasta ja kaunista. Se on hennosti läpikuultavaa, etenkin teipin valkoisilta osilta. Teippi tarttuu hyvin eri materiaaleihin, mutta on todella helppoa saada myös irti jälkiä jättämättä.

Heinänkorjuun tunnelmissa

Maanläheiset elementit luovat nostalgisen ja rustiikkisen maalaistunnelman. Vintagehenkeen sopivat pöytäkoristeet loihdit miniheinäpaaleista, juuttikankaasta, olutpulloista ja heinäseiväspaikkakorteista.

Tee miniheinäpaalit lemmikkieläimille tarkoitetuista paaleista: irrota isosta paalista varovasti pienempiä osia ja sido ne juuttinarulla yhtenäiseksi paaliksi. Kieputtele narua ristiin rastiin paalin ympärille, sido tiukasti kiinni ja katkaise narun päät lyhyiksi. Kaitaliinaksi leikattiin säkkikankaasta noin 30 cm leveää kaitaletta. Juutikankaisen kaitaliinan reunoja ei huoliteltu lainkaan. Kynttilät istutettiin tiukasti tummiin olutpulloihin, ja pöydälle levitettiin luutahirssiä, joka kestää kauniina ilman kosteuttakin. Juuttikangas Eurokangas, ekokartonki ja geelikynä Sinelli, Vekki-kynttilät Pentik ja luutahirssi Huiskula.

Lisää ideoita säkkikankaasta ja pitsistä tehtyihin hääkoristeisiin Häät Pinterestistä.

Tee itse paikkakorttitelineet! Halkaise sirkkelillä heinäseiväs puoliksi, ja katkaise seipään puolikas noin viiden sentin kokoisiksi paloiksi. Nimikortille sopivan kokoiset viillot saat sahattua rautasahalla, näin kartonki mahtuu viiltoon ja pysyy hyvin ja ryhdikkäästi paikoillaan. Sahaa jokaiseen yhtä syvät viillot, jotta jokainen nimikortti on samalla tasolla ja kattaus pysyy yhtenäisenä. Tekstaa nimet ekokartongille valkoisella geelikynällä. Menu- ja ohjelmakorteille voit tehdä muutaman isomman telineen.

Pöytänumerot liimattiin varrastikkujen päähän ja tökättiin heinäpaaliin pystyyn.

Miniheinäpaaleja ja juuttikankaasta

Tarvitset

heinää, esim. kaupan lemmikkieläinhyllystä marsun heinää
juutti- tai hamppunarua
ruskeita olutpulloja
kynttilöitä
juutti- eli säkkikangasta
heinäseipäästä sahatut paikkakorttitelineet
ekokartonkia
varrastikkuja
valkoinen tussi
luutahirssiä

Paikkakorttitelineet

Tarvitset

vanhoja heinäseipäitä
sirkkeli
rautasaha